Långt inlägg om helgen

Publicerad 2013-12-16 01:11:00 i Cereza, Fresa, Ridhus, Zydansie,

Verkligen underbar helg med hästarna, och då speciellt med Zydan <3

Bokat ridhuset lördag kväll för lite hoppträning för mig och damen. Kommer dit tillsammans med Stella som hjälpte mig rida över alla hästar (tack!) och ser till vår förvåning en massa hinder uppställda i hela ridhuset

Ridskolan hade hoppkurs denna helg och hade låtit hindrena stå kvar. Gud vad skönt, behövde inte bygga fram eller bort och det var bra övningar som var lätta att sätta ihop till en bana.

Travade och galopperade fram och började sedan lite lätt hoppa studs med upphöjdas bommar och lite av de andra småhindren.
Sen åkte höjden upp på en 80-100 och allt flöt på bra. ”Nya” hinder brukar hon alltid tveka på eller till och med nita vid om hon inte först får stå och kolla på det en stund (dålig ovana? Ja!) men inte idag?! Vi kom i galopp och hon vinglade till ett steg för att visa att hon inte var helt säker, men så länge jag fortfarande hade fokuset över hindret hoppade hon med lätthet =D

Är så jäkla stolt över min lilla häst. Med tanke på att vi nu en lång tid bara varit ute barbacka och hoppat runt i terrängen.
Något bra har det överfört på konstgjorda hinder verkar det som.

Hinden åkte sedan upp på 100-130 då jag ville se vart hennes gräns låg nu då vi tidigare som mest hoppat 100 eftersom varken tillräckligt mycket träning eller muskler fanns i bakgrunden för att ta ännu ett steg upp på ett tag.

Dock sa hon ifrån på 130 och vi drog ner den på 115 för att ge henne lite mer mod.
 Jag kom i galopp och hon vägrade, ännu en gång med samma resultat. Bytte taktik och tänkte för mig själv, denna dam har gått runt sin första träningstävling i 80 med mig på ryggen i trav då hon inte hade självförtroende nog att galoppera, hm, vi provar travhoppa!?

Hehe kändes ganska roligt att sätta fart mot ett 1.15 hinder i trav, men då tog hon tag i situationen och hoppade fint över. Sen kunde jag även ta det i galopp, dock en lite vinglig galopp men över tog hon sig med lätthet.

Valde att inte höja någe mer innan vi tränat fram stadigheten och avståndsbedömningen i henne på lägre höjder då hon faktiskt verkar ha svårt att se vart hon ska hoppa av när hon kommer i galopp och det i sin tur gör henne för nervig för att låta mig på ryggen bestämma till 100%.
Men kul att ha ett mål att träna mot nu när jag vet att höjden inte alls är något problem för damen =D

Snode dessa printscreens från Stellas blogg då jag är för trött och lat just nu att klippa till egna XP hehe
Vet att ja hamnade efter i språnget på nr 2, men blev faktiskt lite chockad att hon hoppade även då vi kom i trav :P
 

Stella fick sedan hoppa upp och ta några språng på 60-70 då de behöver hoppa ihop sig lite inför kommande tävling. Förra tävlingen var inte Stella alls nöjd med så nu är det dags för revansch ;)

De arbetade på bra och fick många fina språng tillsammans, lite kvar att träna hos ryttarinnan men vi har tid och med denna snabba utveckling kan de snart gå upp i klasserna igen

 
Stella filmade en hel del under kvällen så kanske att det dyker upp något litet klipp här inom en snar framtid ;)
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Söndags kvällen var även den inbokad i ridhuset, denna kväll för löshoppning.
Stellas far var även nu me med sin medryttarhäst så vi ställde in min lilla flock i mitten av ridhuset, innanför linorna och lät han börja.

Denna häst har en väldans stor galopp, speciellt i hoppning. Där det ska vara ett galoppsprång tar han det som studs, där det ska vara två galoppsprång tar han ett osv
Så vi byggde upp samma studs serie som jag använde förra gången med upphöja hinder och emellan liggande markbom för att få honom att korta sig och tänka till mellan hindren.

Andra långsidan stod det en ensam trippelbarr för de att ta som dom ville, lite kul ska det vara också ;)

han fick verkligen tänka till med studs serien och det tog en stund innan han riktigt förstod hur han skulle få plats mellan de trånga bommarna :P men jobbade fantastiskt bra
Efter en stund började han bli trött i huvudet och började springa istället för galopperade, och fick i sin tur med sig bommar och slog i det mesta.

Drog då fram sockerbitar och la upp ett par av markbommarna på för att få det där lilla extra lyftet i galoppsprånget mellan hindren.
De hjälpe honom att komma bättre och de fick vara kvar kvällen ut.

Han hoppade super ända in i det sista även om övningen krävde massor av honom både fysiskt och psykiskt. Till och med trippelbarren började han lägga sig närmre och på så vis få mer ryggverksamhet över hindret i stället för att bara ta det på fart och bli platt, så duktig så.

Lord fick gå först ut från min lilla flock. Han har en senskada på frambenen sen tidigare och ska då inte hoppa eftersom landningarna då skulle kunna dra ut skadan igen.
han fick istället trava och galoppera bommar, inget som roade honom precis.

Han verkade tycka att det var helt onödigt hela grejen och segade sig runt. Han såg verkligen så gammal ut som han är, vilket jag inte väntade mig då han i hagen springer runt värre än damerna ibland XP hehe
Gav upp hela iden då det inte verkade roa honom ett dugg och han verkade lyckligare i mitten med sina tjejer.

Cereza fick sedan ta sig igenom övningarna på låg låg höjd, först själv en stund och sedan med mamma då hon började tveka för mycket när hon var själv.
Med morsan vid sidan gick det undan :P

Fresa fick sedan hoppa själv och trippelbarren slutade på 1.40 skulle man väll kunna säga. Hade den på 1.50 men det tyckte inte Fresa var helt okej så efter ett par försök drog jag ner ena sidan av hindret till 1.30 medans den andra fick ligga kvar på 1.50.
Nu kunde hon hoppa minsann, man får bara leka lite hjärnlekar ibland för att få de små liven att ta för sig <3

Avslutningsvis fick Zydan studsa lite. Med en hel del träningsvärk i kroppen var hon inte alls på humör för löshoppning. Men hon skötte sig bra ändå och fick några snygga språng även om jag såg hur stelheten tog emot innan hon värmt upp ordentligt.

Ett par hopp i varje varv och trippelbarren som stannade på 1meter tog hon sig igenom passet så bra så. Kroppen fick även sig en genomkörare och hon fick lite smidighet tillbaka och började röra hela kroppen och det måste känts skönt för henne.

 

Avslutade med lite Fölbrottning <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela