Nyttigt för alla

Publicerad 2013-12-02 20:18:00 i Cereza, Fresa, Mango, Zydansie,

Igår red Mia och jag över alla hästar till ridhuset i full storm. Hej och hå vad det blåste :-P
Hästarna var lagom på tårna kan man ju säga.
 
Löshoppning på schemat och vi byggde upp fyra räcken med en markbom mellan varje till en studs serie på ena långsidan.
På andra långsidan blev det fyra räcken uppställda, räcke - ett galoppsprång - räcke - två galoppsprång - räcke - ett galoppsprång - avslutande räcke.
 
Bägge långsidorna byggdes för att kunna hoppas i båda varven. Precis som jag vanligen har det då jag vill att mina hästar ska vara liksidiga även vid löshoppning.
 
Cereza som fick hoppa tillsammans med sin mor skötte sig perfekt och tog bommarna hindren utan problem men fick avsluta efter ett par gånger då hon inte ska överanstränga sin växande kropp utan får mest vara med för erfarenheten och busets skull :-P
 
Fresa fick sedan hoppa själv och vi höjde upp studs serien och de andra räckerna. Hennes svaghet är att hon gärna tar hindren på fart och längd, detta resulterade i att hon tog ett galoppsprång där det skulle vara två och studs där det skulle vara ett :-P
 
Men hon började så smått tänka om och ta i och fick många fina och korrekta spång.
 
Sedan blev det Zydans tur
Hennes största problem är trånga utrymmen. I hoppning innebär det studs och kombinationer med ett till två galoppsprån. Idag blev det alltså väldig hjärnjympa för damen.
Studsen tog hon väldigt bra då hon fått träna på det ett par gånger nu. Andra långsidan tyckte hon dock var mindre kul, hon stängde av helt och vägrade tänka och det slutade i att många bommar flög till en början men efter lite tid för henne att tänka igenom allt började hon så smått öppna upp sitt lilla skal och hoppningen började flyta så smått.
 
Ingen super duper hoppning men så himla nyttigt för damen och hon verkade verkligen ta till sig det hela och och såg väldigt nöjd ut med sig själv <3
 
Mango fick avsluta hoppningen och Mia tog över rodret, och jag agerade banpersonal.
Han skötte sig också fin fint och med nöjda och trötta hästar blev det en lite lugnare tur hem i blåsten än ridturen dit ;-)
 
 
Är så lycklig över att se att mina damer går från klarhet till klarhet även i detta med löshoppningen

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela