Halloween på Kolmården

Publicerad 2013-11-01 01:53:00 i Mango, Vardag,

I tisdags blev det verkning av damerna som planerat. Både Fresa och Zydnasie fick fina fötter.
Pappa var med och hjälpte mig hålla häst och som sällskap ;)

Blev inte så mycket mer utan en del mys och foder innan jobbet väntade. Efter jobbet blev det en tripp förbi hagen och sen en snabbis hem innan bilen rullade hem till Mia.
Spenderade natten där för att sedan spendera Halloween på Kålmården =D


De flesta djur var fortfarande ute och även om de kom ett par droppar regn var dagen helt underbar. Tror vi gjorde det mesta som det bjöds på, såg alla djur, åkte linbanan, försökte hålla oss ifrån alla spöken som gick omkring i hela parken, tittade på delfinshow, gick spöktunneln och shoppade ett par djurmönstrade ”hårband” i souvenirshopen innan det blev dags att rulla hem.

Ett perfekt halloween firande med trevligt sällskap =D

 
Väl tillbaka på Mias gård blev det lite löshoppning av Mango. Han fick jobba både kroppsligt och psykiskt då vi snabbt märkte att han efter hindren stängde av och sprang som på ett spår istället för att se vad vi ville här näst. Så efter hinder serien blev det lite jobb för att få honom att öppna ögonen och kolla läget istället för att bara springa vidare.

Han hade ett hörn han alltid sprang till och stannade i efter hindren så jag tog det som mitt hörn och varje gång han valde att stanna skickade jag honom vidare men så länge han stannade innan eller efter fick han vara ifred. Samtidigt jobbade Mia från mitten av banan att med att flytta lite rumpa och få kontakt.

Efter två gånger av försök att stanna i ”mitt” hörn började Mango söka ett annat alternativ. Jag gav inget gensvar men det gjorde Mia som lockade honom till sig ända in till mitten. Nästa gång han kom efter att hoppat hindren hade han hela tiden ett öra på Mia och vid en inbjudan från henne att komma in till mitten vända han in och fick en massa beröm =D

Så himla kul att se ändringen i honom från att gå från robot till häst ;)

En nöjd men väldigt trött häst fick sen gå in till sig medans vi gick in i värmen hos Mia och grillade lite marshmallows och sen bara sitta och snacka sent in på natten.
Kom hem halv två och det var bara att gå och lägga sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela