Korall

Publicerad 2013-11-10 23:56:29 i Cereza, Fresa, Lektion, Zydansie,

Dagen idag började med en trevlig uteritt med bästa Stella.

Möte upp henne ute i hagen där hon redan stod och mockade fint vid foderbordet. Så underbart att få hjälp <3
Jag lockade ner hästarna till ligghallen där de fick lite foder innan vi red iväg.

Stella fick sita på Fresa idag som var mycket nöjdare och till ro i sig själv efter gårdagens urladdning. Hon skrittade på och njöt av uteritten =)

Zydansie hade träningsverk och var lite stel i kroppen och var väll inte super lycklig över ännu en ridtur men när vi kom till skogen och började klättra så smått och vi bara höll oss i skritt började även hon njuta av ridturen och mjukade upp fint i kroppen igen.

Till och med Cereza var nog lite trött efter gårdagens bus med Tyra i skogen, hon följde med snällt men tog det rätt lugnt och höll sig för det mesta bakom oss när hon annars brukar galoppera runt och runt när vi är på uteritt

Efter en halvtimmes skogsritt var Fresa lite tung i andningen men ändå glad och framåt, vi skrittade hemåt igen men nu tre väldigt nöjda hästar =)

 

Denna ritt kanske inte var den mest pratglada ritten men det var en underbar skogstur med bästa sällskapet och det är som balsam för själen att bara sitta och njuta ibland.

 

Efter ridturen blev det att åka iväg och fira min älskade syster som egentligen fyller år först imorgon men vi valde att fira idag i alla fall.
Massvis med fika senare blev det att snabbt rulla ut till hästarna igen för att sätta på en litet täcke för natten då det skulle kunna komma någon skur.

Sen väntade en lektion till i ridhuset. När jag kom fram hade Stella och Stefan nästan byggt klart korrallen vi skulle använda oss av idag.
Efter lite uppvärmning i lina blev det korallarbete för Stefan för första gången.

Först väntade vi bara och såg vad hästen gjorde och han sökte ganska snabbt kontakt med Stefan, vilket är väldigt trevligt och precis vad vi ville se.
Sen blev det lite löslogering och fokuset låg på att få ut hästen på ”spåret” då han gärna kryper nära. Stefan kämpade på fint och slutresultatet var mycket bra.

De hade fått en bra kontakt och hjälperna började komma fram även om den osäkra sidan orsakade lite stress och en del flykt i början. När lugnet började sprida sig kom kontakten automatiskt och vid varje inbjudan kom han in till Stefan i mitten =)

Detta är något vi nu kommer kunna fila lite mer på och är väldans nyttigt för att både bygga lite självförtroende samt få lite mer kontroll på kroppsspråket då man inte längre har någon lina att dra i för att ”rädda” situationen

Super kul med ett så bra resultat bägge dagarna =D

Kommentarer

Postat av: Stefan

Publicerad 2013-11-11 17:21:08

En mindre yr elev idag än igår, har efter att övningarna fått sjunka in lite,en jätteskön känsla
o är även lite stolt att kusen faktiskt följde mig små stunder i korallen. Samt tämligen friktionsfritt gick under "takhindret". Små men ack så trevliga framsteg...
Tack mentor Elin!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela