3h ritt

Publicerad 2014-04-06 20:47:00 i Maggie, Mango,

Idag blev det ”tidig” dag hos hästarna, eller ja planen var det i alla fall.
Vaknade med väldig värk i kroppen och allt tog väldigt lång tid så min tidsplan drogs ut en hel del innan jag var igång för att möta dagen.

Åkte ut och möte mycket mysiga hästar som kom traskande mot mig i hagen <3

Till och med Maggie som hållit en låg profil och gått ifrån oss människor när vi kommit nu ett tag, kom och hälsade.

De fick sin kraft och sadlade på Maggie för en långtur tillsammans med Mia och Mango.
Vi hämtade upp dom på vägen och sedan bar det av.

Skrittade igång länge innan vi ökade farten. Hopp och studs i skogen på två lyckliga hästar.
Maggie var lycklig att få rasa av sig lite i valfritt tempo stundvis (inte hela tiden, måste ju tänka lite på säkerheten också :P )

Efter halva ritten stannade vi till vid vattnet. Lät hästarna bada fötter och ben en stund innan vi sadlade av och satte oss och tog lite mellis.

Ritten hem bestod i att leta efter en grusgrop vi fått höra om sen tidigare i dessa trakter. Har letat förr utan att riktigt hitta rätt.
Idag fan vi den och wow vilket ställe. Galopperade runt på fina sandstigar och klättrade i full fart i branta och utmanande grus/sandbackar. Underbart <3 både hästar och ryttare hade nog lika kul haha

Hemåt blev det lite hoppning och galopp också för att verkligen låta våra små hästar busa av sig till fullo. Mango var nöjd över dagens äventyr och men lyckliga men lugna steg traskade han sista biten hemåt.
Maggie däremot hade nu skruvat upp något fruktansvärt och drog i tyglarna och skulle power walka hem hade hon tänkt, och när hon inte fick det blev hon arg och vi hade en hel del diskussioner.

Först efter att vi lämnat av Mango och Mia i sitt stall började hon hitta en skritt och med en någorlunda lugn skritt gick vi sista biten hem till hagen.

Lite över 3h hade vi varit ute och busat =) underbart kul för både två och fyrbenta och välbehövt för att rensa huvudena på oss också hehe

 

I hagen blev det fix med hö och vatten innan kroppen helt höll på att ge upp. Så min plan på ridning på Zydan och Fresa ströks snabbt och jag tog en stund och bara borstade på dom + Cereza och njöt av deras underbart lugna energi där i de disiga solstrålarna.

Även Maggie tog emot en borstning och stod och njöt även då vi bara för en liten stund sedan varit så oense. Ibland är hon för go den lille ponnyn <3

En mysbild på Mia och Mango får avsluta detta inlägg =)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela