Framsteg och Bakslag

Publicerad 2014-02-12 22:34:00 i Fresa, Zydansie,

Båda damerna fick sig ett Ak-pass från marken i morse innan jobbet.

Med Zydan fortsatte sökningen och fotplaceringen vara i centrum. Pusselbitarna faller på plats mer och mer.
La även till lite förflyttningar av bakdelen in mot en sluta. Inte helt lätt och tog sin lilla stund för henne att acceptera att något nytt introducerades. Men när hon väl fattade det kom det mer och mer naturligt

Vi jobbade med slutan på rakt spår med en ”vägg”(innefattande trädrakor, staket, diken mm då vi körde all träning i naturen idag) till hjälp för att hon skulle få ha lite stöd nu när det är något helt nytt.
Helt nytt kanske är fel ordval föresten.  Hon har lärt sig att gå i en sluta sen innan min tid, men det var den engelska lärans sluta och inte den akademiska, en viss skillnad ;)

Hon jobbade på bra och började även komma ner i formen avslappnat även då jag bad om ett par steg i sluta då och då, duktiga tjejen.

 

Fresa fick jobba lite på volt först i skritt och trav med lite öppnor och slutor som hon tycker sig kunna och blir glad av att få visa upp, knäppisen

Sen tog vi också lite hjälp av vår ”vägg” när vi gick vidare mot de halva stegen som vi påbörjade så smått igår.
Även idag körde hon hela registret innan hon coolade ner och började invänta ett kommando och sen försöka göra det jag bad om istället för att köra världens mest speedade gissningslek :P

När jag trodde hon började fatta vinken helt och hållet kom ett bakslag och allt vi byggt upp bara rasade samman och hon stressade runt som en annan snorloska.

Ibland kan det vara svårt att jobba en överambitiös häst som även lider lite av presstationsångest, kan så lätt gå över till att hon övertänker allt och då slår det slint och hela hennes värld rasar samman för hon inte verkar tycka det hon gör duger. Låter som om jag pratar om en människa men i sådana här anseenden är Fresa väldigt mänsklig.

Vi jobbade vidare en stund till från ruta ett igen. Och när hon började på nytt fatta vinken och tog kommandot direkt och verkligen försökte samla sig och trampa ett par gånger i följd fick det räcka för dagen.


Mycket utmattande denna övning då samling är ett måste och hon inte riktigt är helt där muskulärt ännu för att klara sådan samling, men jag är inte ute efter det perfekta halva steget utan är bara ute efter att hon förstår konceptet och ger det ett försök så sen när hon har musklerna vet vad som gäller och då kan genomföra det med den kraft och spänst som krävs. Samt att det är en väldans muskelträning som hon så väl behöver i små doser just nu.

 

Lite kraft och gos senare så bar det av mot jobbet.
Imorgon ska jag nog försöka jobba min lilla bebis lite också, får se vad som hinns med då jag fått hoppa in ett par timmar på jobbet imorgon som egentligen inte var planerat. Lite behöver nog lilldamen tänka också och inte bara få en massa pussar och kramar varje dag, även om de självklart är obligatoriska  :P

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela