Från 6hästar till två

Publicerad 2014-01-20 20:27:54 i Cereza, Fresa, Haghäng, Lord, Mango, Wilmer, Zydansie,

En månad har snart gått av detta år och det har hänt så himla mycket som jag inte tagit mig tid och berättat för er. Ber om ursäkt, men är överraskad över hur många av er läsare där ute som fortsatt klicka er in här. Tack =)

En fullspäckad start på året fick jag med massor av jobb och fem hästar =)

Många underbara uteritter blev det, ibland med enstaka eller delar av hela stora flocken och ibland fick alla hästarna följa med ut i skogen tillsammans =) så himla underbart!

 

 

Cereza fick fortsätta bekanta sig med sin far men för det mesta fick Wilmer gå i en egen hage då han blev otrevlig mot sina hagkompisar så länge Fresa var i närheten.
Deras historia tillsammans snurrar till det för honom :/ så blev lugnare när han fick gå själv så blev planen att Cereza, Lord och Wilmer skulle få bli en flock när de åkt upp till Stockholm istället.

Vi fick sedan finbesök av Mango som till en början fick gå med Lord och Cereza men fick sedan gå in till Fresa och Zydan då han stod och suktade efter ”sina” damer.
Det blev lugn och ro i hagarna bara Mango som lekte lite hingst ibland och gick och gnabbades med Wilmer vid tråden :P haha de såg så söta ut när de stod mule mot mule och mumlade lite tyst och Mango sedan slängde upp sitt huvud i luften och skrek som ett sto, vilken man :P

6hästar under en period var lite mycket, men trivdes ändå som fisken i vattnet. Skulle bara behövt vara lite mer ledig XP

 

Dagen kom då de tre svarta små hästarna skulle upp till Stockholm.
Lastade in Wilmer i sin transport och Lord och Cereza i min. Cereza gick in så fint och åkte lugnt bredvid Lord hela vägen =) min stora tjej <3

Väl på plats gick vi ett varv i deras enorma nya hage för att visa dom vart tråden var innan vi släppte dom. Det var lugnt och de strövade runt och kollade runt medans vi hjälpte till med lite arbete av hagen som var kvar.

Vi åkte iväg och tog en lunch tillsammans innan vi fixade klart med vatten och hö till våra fina hästar. När klockan blev allt för mycket drog vi oss hemåt igen och lämnade Zaba och den lilla flocken.

Allt har funkat fint sen dess och de går jätte bra ihop =D

 

Dagen efter blev det dags för en ny tripp med hästtransport, denna gång var det Fresa och Zydansie som fick ut och åka lite.

Ett tandläkarbesök var inplanerat. Fresa som vid tidig ålder blev avsparkad käken och sammt fått en tand krossad skulle nu genomgå en operation och ta bort tanden som fått sitta kvar som skydd för de andra tänderna. Fistelgången som även bildats skulle fixas till.

Allt gick bra och de fick ut alla bitar av tanden och de var nöjda över hur allt såg ut. Ett återbesök om tre veckor är planerat för att se att det läker som det ska eller om de uppkommit något dom behöver fixa till.

Zydan fick en genomgång och check av sina tänder och allt såg bra ut. Gjorde även en bettkontroll och de bett jag hade låg bra, skönt att få bekräftat även om jag inte trott något annat ;)

 

Det har hunnits med en hel del uteritter med massa trevligt sällskap och träningar i ridhuset också under denna månad och träningen fortsätter med damerna.
Fresa går på medicin i 10dagar men jobbas både från marken och lite uppsuttet under tiden. Bara hon inte blir svettig får hon jobba på då hon blir så lycklig av att det <3 min lilla älskling

 

Ja det blev en lång novell ändå ;P men nu hoppas jag att mina uppdateringar kommer lite tätare än det nu blivit så alla där ute får något nytt att läsa när ni ändå klickar er in ;)

(Detta har blivit standard efter ett träningspass i ridhuset. Lite otympligt med sopkvast men vad gör man inte när rotborsten ligger hemma och man har en häst att borsta av innan hemgång ;) hehe)

Kommentarer

Postat av: mor

Publicerad 2014-01-21 02:02:55

Vilka härliga vinterbilder på er alla snygga duktiga o helt outröttlig tjejer,ni jobbar bra ihop.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela