Dressyrjogg

Publicerad 2014-04-06 00:41:00 i Cereza, Fresa, Haghäng, Maggie, Zydansie,

Har hittat mig en ny träningsform med damerna hehe
Nu när våren och allt är här kom ju cykeln fram automatiskt och även hästarna fick sig en cykeltur eller ja, dom fick ju springa bredvid.

Tyckte det kunde vara en kul ide och även en bra träningsform där hästarna får gå i alla gångarter utan någon extra tyngd på ryggen (förutom vår AK-longering, NH-arbetet från marken och turerna som handhäst vid uteritt som vi har sen innan ;) ) + att de får lite träning på hårdare underlag som i sin tur stärker deras ben.

Cyklade grusvägen fram och tillbaka (ca.5-6km) med var och en av dom och alla skötte sig galant. Till och med Zydansie som alltid tyckt cyklar varit lite läskiga, godkände det hela och sprang på fint bredvid den skramlande cykeln.

 
 _______________________

Alla mina älskade damer har fått spendera mer och mer tid tillsammans som den stora flock planen är att de ska vara. Fresa har tagit avstånd från sin mamma roll och Cereza får inte längre gå fram till hennes juver som ”vanligt” vilket är toppen =)

Men ännu är det endast under uppsikt de får gå ihop då jag inte vill ha något bakslag utan vill se att allt verkligen funkar innan jag låter flocken gå ihop dygnet runt. Men nu när det inte långt borta =)

 
_______________________

Alla damerna är helt återställda från tidigare skavanker och ömheter så nu är alla igång och rids igen vilket är väldigt skönt och himla kul. Fast har inte gjort så mycket att Zydan haft en lätt ömhet över ett sår på v.b och att Maggie haft en liten viloperiod efter den lite tuffare träningen inför förra helgens tävling som var, då denna vecka varit himla körig med massa jobb.

Ledig helg nu och börjar med en dressyrpass på alla damerna ute på stora grusbanan.

Fresa jobbades fram till en avslappnat travarbete där hon vilade i varje steg och verkligen längde ut då hon gärna fortfarande blir lite väl exalterad och då kort och trippig i sitt steg. En kort galopp i varje varv för att se att avslappningen även kunde rulla med in i galoppen, vilket den gjorde.

Himla kul pass där hon verkligen kom till sin rätta i takt, tempo och i sin form.

Sen blev det Maggies tur. Vid denna tidpunkt var ridhuset ledigt så vi gick in en kort stund och joggade runt.
Ridskolan hade haft hoppkurs under förmiddagen och alla hinder och bommar stod fortfarande framme runt i hela ridhuset. Det positiva av det var väll att jag hade mycket att kringla oss runt och på så viss fick Maggies fokus på mig då vi annars hade kunnat krocka med diverse hinderstöd eller snubbla på liggande bommar :P

Det negativa var väl att hon taggade till lite väl då hon nog trodde hoppning stod på schemat. Lite upp stressad dam idag men gjorde många fina försök i arbetet.

Zydansie var sist på tur och vi var på utebanan igen.
Vi jobbade lite med sidvärtsövningar men då hon la all sin energi på allt annat än framåtbjudning blev det inte något super pass. Tror hon vaknat på fel sida idag då det var en något arg och frustrerad donna att arbeta idag =/ men jobba fick hon i alla fall.

Rullade igång ett galopparbete då sidvärts inte var någon hit just idag utan får vänta tills Zydansie är mer mottaglig för mer arbete.

Efter hennes banpass red jag tillbaka alla damer till hagen och mötes upp av Mia och Mango som jag skulle rida ut en liten sväng med.
Zydan fick avsluta dagens pass med en barbacka tur i skogen medan de andra fick gå in i hagen igen. Skrittrundan tillsammans med Mia och Mango lättade upp Zydans humör och efter en stund var det mjuka, fina och en mycket mer trevlig Zydan jag satt på.

Bra avslutning =)

_______________________

 

Imorgon är det att gå upp med solen och dra ut på långtur med Mia. Tror Maggie blir den jag tar med mig.

Hon behöver rensa både kropp och huvud på stress och negativiteter. Få lite utlopp för all energi hon går och bär på. Ja ut och busa järnet helt enkelt ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela