Klinikbesök

Publicerad 2014-06-25 18:12:00 i Fresa, Zydansie,

Morgonen började tidigt och Stella och jag tog oss en promenad ut till hästarna.
Vi plockade med oss hästarna på vår väg så de skulle få lite frukost och att vi skulle hinna fixa med Zydans sår innan det blev dags för oss att köra Fresa till kliniken.

För att skydda mot dagens flugor blev det en liten söt rosa linda på benet idag. Kan inte säga att Zydan passade värst bra i rosa och det verkade inte hon heller tycka då hon bitit på det så det satt nere vid kotan istället för över såren när vi kom tillbaka från kliniken.
Förstår inte ens att jag försökte igen när jag vet att hon kommer pilla av eller åtminstone sönder det innan dagen är slut :P jaja nu behöver jag ju inte prova igen, i alla fall inte när hon står utan uppsikt ;)

 

Vi lastade sedan in Fresa och begav oss iväg.

Väl på plats blev det lite av ett ”böjprov” inte så som det varit med klockning och strypning av blodkärl och allt det utan hon gick igenom alla leder och kollade skritt och trav på raktspår på ett mycket trevlig sätt.

Åkte ju dit som sagt innan med en tanke på bakknäna som problemområde men dessa kunde hon inte se någe fel på. Blev lite förvirrad men dagen fortsatte.

Bakbena var rena och fina och hon kände av lite smärta vid en viss vinkel men inget konstigt, där emot när hon plockade upp ett framben visade Fresa på stor smärta både högt och lågt.

Visade henne även uppsutten i alla gångarter innan vi gick in i behandlingsrummet.
Veterinären såg frambenen som den största källan till det tunga och stela rörelsemönstret och vi började där. Hon började bedöva hovled och efter longering såg vi ingen skillnad så hon gick uppåt och bedövade kotled vilket gjorde en gnutta skillnad i longeringen, hon började närma sig(!)

Bedövade även andra kotleden och sedan ut och longera. Helt plötsligt var det Fresa, MIN Fresa som sprang där på volten. Stolta starka steg med höga knälyft =D
Blev så glad för hennes skull.

Veterinären gav domen kotleds inflammation, behandlade bägge framkotorna och lät oss åka hem igen.
Återbesök om 2veckor och till dess blir det kontrollerade promenad på hårt underlag och att gå i min mindre, planare sommarhage tillsammans med sin dotter för att minska risken för spring och bus.

 

Vid nästa återbesök pratade hon om att gå igenom bakpartiet igen för att verkligen avskriva alla misstankar om att det även skulle vara det som spökar.

Skönt med lite svar och underbart att se Fresa med full rörlighet igen =D min älskade Fresa <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela