Serie omgång II

Publicerad 2014-03-30 21:59:00 i Haghäng, Maggie, Mango,

Ännu ett par dagar har glidit förbi med hoppträningar, galoppträning, skogsturer och löshoppning i ridhuset och bowling. Men energin har inte varit på topp då en förkylning hängs sig fast i bihålorna och efter hästar och jobb har inte mer än sömn funnits som alternativ.

 

 Idag var det i alla fall dags för seriehoppning omgång II, men eftersom Zydan är halt fick Maggie hoppa med mig och Mango med Stella.

Idag gällde det att rida så nära en idealtid som möjligt.
Inte jätte lätt att försöka prick en annan ponny/hästs tid.

Mia och Elise var också med idag och Elise var först ut från vår lilla grupp. Hon hoppade sin foderponny Star och de hade endast som mål att komma runt banan och det lyckades dom med, till och med 0a rundan.

Sen var Stella på tur med Mango. Stella har inte suttit alls mycket på Mango men har nu denna vecka haft två turer på honom, en hoppträning och en galopp och hopptur i skogen.
Det flöt på bra idag och de gjorde ett toppen jobb vilket belönades med en tredje placering och gul rosett för ekipaget i sin klass =D

Sen var det min och Mias klass. Jag startade först av oss två.
Maggie hade fått vara med på anläggningen sen tidigt på morgonen och hade inte alls samma energinivå utan behövde lite pusch för att komma rätt på hinder.

Är väldigt nöjd över vår runda även om den var lite långsam (?!) haha trodde jag inte gick på den ponnyn :P
Följsam och lyhörd ponny och kunde göra noggranna vägval vilket kändes toppen även då jag kanske väntat mig lite mer energi.

Mia hoppade sedan sin runda med en nu väldigt trött Mango. De fick ett fint flyt men ett pet tyvärr =/

Med Mias pet och fler med rivningar kom jag trotts den långsamma tiden på en andra placering i klassen och Maggie prydes med en blå rosett <3

 

En väldigt lång dag som heller inte tog slut bara för att tävlingen tog slut :P
Red hem en väldans trött dam och gav henne en välförtjänt portion med sin favorit blötmat. Även de andra fick sig sin giva kraft och sedan släppte jag ihop alla en liten stund på vår stora äng i hagen, ville kolla om Fresa höll Cereza borta från juvret eller om tidigare framgångar i veckan bara varit tur.

Hon körde bort sitt barn och de betade rofyllt allihop sen på ängen, underbart att se. Ville ta ett kort men hittade inte mobilen.
Fick smått panik och trodde jag tappat den någonstans under ridturen hem till hagen då min jakficka inte gått att stänga igen. Gick tillbaka nästan hela vägen för att märka att den inte låg i leran eller liknande.

Traskade tillbaka, ställde tillbaka Fresa och Zydansie i sin hagdel och cyklade hem för att sen upptäcka att mobilen hela tiden legat på köksbordet. Det är tur huvudet sitter fast, annars skulle jag väll lägga av mig det någonstans också haha XP

Denna dag har verkligen tagit på alla krafter både fysiskt som psykiskt. Har redan hunnit sova någon timme när jag kom hem och tänker nu ge upp helt.  Natti natt

Knockout

Publicerad 2014-03-26 09:22:00 i Cereza, Fresa, Haghäng, Lord, Maggie, Mango, Wilmer, Zydansie,

Oj oj länge sen sist, men haft så himla mycket att göra under dagarna.

Mycket jobb och en hel del träning med alla mina damer <3

Maggie går från klarhet till klarhet och har hittat sin avslappning i arbete. I och med detta har hon börjat arbeta på ett bra sett och använder energin och all kraft till bärighet och styrka istället för att dra rakt fram :P
Även då hon kan tycka det är lite väl kul att springa rakt fram finns nu en viss kontroll även ute på raksträckorna XP

Zydansie har kommit framåt inom dressyren och vi har börjat hitta en fin harmoni som gör att arbetet flyter på fint och denna skumpiga, ”icke nedsittnings-vänliga” häst fått ett ganska så mjukt och trevligt steg att sitta i.

Fresa har nu mer och mer fått vara med i arbetet. Vi är ute och leker över stock och sten i skogen, joggar lite utan några större krav utan bara hitta lugnet och harmonin då hon gärna exploderar i ren lycka av att få bli riden igen.
Hon har även fått vara med och hoppat nu två gånger på banan vilket hon uppskattar MYCKET! Haha min lilla dynamithäst.

~~~~~~~~~~~~

I helgen som va var jag och Stella upp i Stockholm och hämtade Cereza <3

Vi sannade över natten och tog oss en promenad med ”de tre musketörerna ” hem till Zabas baksida. Vi gick bredvid en bilväg och ett tågräls. Hon reagerade inte alls på trafiken till en början, var endast en stor röd buss som var lite läskig men bara så att hon stannade upp och drog upp huvudet i det blå en kort sekund men traskade sedan avslappnat igen =)

Trafiksäker - check
hehe

 
 

Hon är fortfarande inte helt avvann från” snuttandet” då detta är mer en reflex hon går och gör när hon blir lite orolig, oavsett kön på den häst hon går med (!?) eller ja hon snuttar ju inte men hon går och ställer sig i position och buffar med mullen min lilla knäppis. Men turen är ju det att jag har fyra hästar nu så de kan gå två och två tills hon helt lagt av med olaterna, låter ju inte mor och dotter gå innan det är borta då det riktiga snuttandet kanske kommer tillbaka då ;)

Hon ska nu fortsätta sin träning när hon kommit hem. Lite NH, AK, toleransträning och självklart ska hon få följa med på löshoppningarna igen.

~~~~~~~~~~~~

I måndags var jag ute med Mia och busade runt med Fresa och Maggie en sväng på dagen och på kvällen fick Zydan, Cereza och Mango komma ut.

Zydansie har lyckats trampa upp en fult sår på v.b men visar ingen riktigt hälta men man känner att det inte är helt okej. Så hon fick följa med på en skritt tur då hon så gärna vill följa med ut varje dag, perfekt tillfälle att ta med Cereza på släptåg så även hon fick komma ut ur hagen en stund.

Tanken var att Mia skulle jobba Mango lite dressyrmessigt  och att vi bara skulle följa med på framskrittningen och avskrittningen.
Mango var inte på sitt bästa humör och slog med huvudet och betede sig allmänt otrevligt och förbannat =/ Mia bad mig sitta upp då hon inte ville bli avdragen axlarna .

Satte mig upp och försökte jobba honom men han bara trilskades. En kort stund senare skickade han fram mig i sadeln samtidigt som han slängde huvudet rakt upp och nockade mig rakt över ansiktet. Kände bara hur det brände till och sen började näsblodet forsa.

Hoppade av och väntade på att det skulle sluta blöda. Efter en stund började det onda som bara suttit över näsan vandra över ögon och upp i huvudet och blev lite smått rädd för hjärnskakning.

Zydan fick bära mig till hagen och så fick de traska ut till de andra igen medan jag rullade hem. Mia ringde sedan och berättade att Hon och Mango sedan gått in på banan och efter lite om och men började de komma till arbete. Skönt att de fick ett bra avslut efter all tjurighet.

Själv undkom jag hjärnskakningen och blåtiror mm. Lite svullen över näsan och öm men inget värre =)

En supermysig bild Mia tog på mig o Mango innan ritt
 
Dagen efter kändes det okej och jag tog mig en uteritt med min flock, hela min flock <3

Satt först på Fresa med Maggie som handhäst och Zydan och Cereza lösa. Efter halva ritten bytte jag och hoppade upp på Maggie och hade Fresa som handhäst.

Zydan och Cereza travade runt i skogen och verkade väldigt nöjda över situationen <3
Var egentligen bara hundarna som tyckte det var lite jobbigt med en massa lösa hästar överallt hehe

Sen väntade jobb

Även idag jobb på eftermiddagen och hade planerat mig lite dressyrträning för damerna, men när jag vaknade och drog upp rullgardinen fick jag se snöblandat regn och rusk =(
Skippar dressyren idag och åker ut och byter täcken på dom istället. Ingen som kommer få ut något av någon träning en dag som denna, en vilodag får det bli istället vilket inte gör så mycket då den ändå snart skulle tas.

Förrymd häst?!

Publicerad 2014-03-18 23:45:16 i Fresa, Maggie, Zydansie,

Hade planerat mig en skogsritt med lite bus över stock och sten med en dam i taget men precis när jag skulle åka ut till mina hästar plingade det till i telefonen, det var min chef som frågade om jag kunde komma in tidigare o jobba då hon gjort sig illa och inte kände sig så nödvändig på jobbet.

Jag sa att jag skulle komma lite tidigare än jag var schemalagd men inte på en gång då jag inte ville åsidosätta mina hästar helt och hållet även om nu ett par timmar försvann med dom idag.

Blev en skogsritt i alla fall.
Fresa som ridhäst, Maggie som handhäst och Zydan fick traska fritt hehe
Hon tyckte det hela var väldigt mystiskt och var först som fastklistrad på de andra då hon absolut inte ville komma ifrån sin flock och bli ensam men tog inte många minuter innan hon avslappnat traskade runt på egna stigar (självklart i närheten av oss hela tiden) och kom hon lite långt ifrån oss kom hon snabbt travandes med spetsade öron. Lycklig häst <3

Maggie traskade på bra bakom Fresa och fick ta i för egen maskin upp och ner i skogen. Fresa njöt hon med och frustade nöjt medan vi klättrade runt.

Tre glada hästar lämnade jag sedan kvar i hagen och rörde mig mot jobbet.

När jag sedan tog mig ännu en tur ut till damerna för lite kraft och mys kom Zydan och Maggie och mötte mig i mörkret =D har aldrig hänt förut, bara varit Fresa som kommit och hälsat medan de andra väntat vid foderbordet. Men ikväll körde de visst med ombytta roller ;)

Mycket trevlig uteritt, bra flyt på jobbet och en supermysig kväll hos damerna. Njuter av dagen några minuter till innan det är dags för lite sömn.

 
 

Underbart rolig hoppdag

Publicerad 2014-03-17 23:06:00 i Fresa, Maggie, Mango, Zydansie,

Började med att hämta hem hästarna, mamma följde med och red över Zydansie åt mig. Mia kom och slog följe då vi bestämt bara timmen innan att vi skulle träna ihop.

Mina tidigare planer var att studsa runt lite på stora utebanan med alla damerna utan någon större ansträngningsgrad på övningarna men i och med att Mia hängde med blev det fler och roligare hinder/kombinationer uppbyggt ;)

Dagen till ära blåste det något fruktansvärt och hästarna hade sina nerver utanpå skinnet hehe XP

Började med Mango och Zydan.
Zydan hade en ganska trög start och fick inte med sig bakbenen i varken traven eller galoppen även om hon för övrigt trippade runt i blåsten då allt som rörde sig i vinden var jätte läskigt.
Gav henne till och med långsidan att verkligen sträcka ut utan att hon ens längde på steget. Bad Mia rida upp med Mango bredvid så det blev lite ”tävling” av det hela för hästarna.

Hon taggade inte igång direkt men efter en stund kom glimten tillbaka i ögonen på henne och jag började känna igen hästen jag satt på igen. Med glimten i ögat och bra bakbensaktivitet började vi hoppa.
Vilka språng, så himla mjuka med bra höjd och kraft <3

Hoppade även en kombination med ett galoppsprång emellan, något hon alltid tyckt varit lite läskigt då det verkat trångt men inte idag. Idag tog hon sig igenom med fin spänst och jag var så stolt över min stora röda <3

Mia och Mango kämpade på bra och fick flera riktigt fina språng som både häst och ryttare såg nöjda ut över ;)

Mia red sedan hem med Mango och fick med sig Zydan på släp tillbaka till hagen medan jag gick och hämtade Fresa och Maggie som stod hemma på baksidan och väntade.

Nu hade jag min far till hjälp från backen, han höll den häst jag inte red och hjälpte till att höja och flytta runt hindren vid behov.

Började med Maggie.
Hon har helt bytt sin ”stela sida”. Förut bet hon fast i vänstertygeln hela tiden och vi har jobbat hårt med den fula ovanan, nu helt plötsligt efter min skidsemester har hon helt bytt sida och bet sig fast i höger.

Både glad och mindre glad. Mindre glad då det aldrig är kul att ha en häst som biter sig fast men glad åt att hon bytt, då vet jag att vårt arbete leder i rätt riktning och att hon börjar bli starkare i kroppen för att kunna jobba i det varv som förut var det jobbigare.

Vi tragglade lite med eftergiften i nacken och följsamheten i böjningen genom bål och hals innan vi började hoppa.

Hoppningen gick över förväntan, hon lyssnade fint och jobbade med tempot jag angivit och tog även avsprången när jag tydligt bad om de om hon själv inte lyckades lägga sig helt rätt.

Hoppade även kombination med tre hinder och ett galoppsprång mellan varje, mycket jobbigt men en himla bra styrketräning för damen.

Maggie fick sedan gå med pappa på backen och jag sadlade på Fresa och hoppade upp. Snacka taggad häst, energin sprutade ur öronen på henne.

Skritta fram var okej med vissa protester, trava fram fanns inte på kartan och hon gick direkt över till galopparbetet haha
Lät även henne ta några små hinder och hon kunde nog inte bli lyckligare. Något fruktansvärt fort gick det men över tog vi oss även då det nog såg riktigt knasig ut. Men stilen hinner vi fila på nu skulle hon ju bara få leka av sig lite XP

Stundtals krullade hon ihop nacken så mycket att jag knappt kunde se öronen längre, lite smått övertaggad.
Inga dumheter utan ett rent buspass, från Fresas sida i alla fall. Själv satt man ju där och försökte förgäves få ett någorlunda lugnt tempo haha XP

Ut och busa lite i skogen med damen så kanske nästa banpass är lite mer kontrollerat hehe

 

Home sweet home

Publicerad 2014-03-16 20:51:00 i Vardag, Zydansie,

Efter en god natts sömn väntade många timmar i bil hemåt. Försökte sova mig igenom resan så mycket jag kunde men var svårt efter en så pass god natts sömn som jag lyckades få sista natten på fjället.

Väl hemma släptes jag av vid ridhuset då jag visste att Stella skulle rida över en av damerna och att hennes fars medryttarhäst skulle vara i ridhuset för lite hoppning med ägaren Erika.

Stella satt på Zydansie när jag kom in, barbacka och träns.
Hjälpte till att bygga upp lite hoppövningar och hjälpte sedan Erika och puchade henne i hennes täning och de gjorde verkligen ett toppenjobb tillsammans.

Stella red fram på en skumpig Zydan och rullade över en upphöjd bom på volt. De började hitta ett flyt och hon hade fin följsamhet idag även om det var lite ostadigt på den hala ryggen.

Bad dom komma på långsidans övning på två hinder och en bom emellan. Zydan hoppade in lite långt och råkade trampa på bommen som låg på backen så att hoppet ut blev väldigt obalanserat och konstigt. Stella slängdes upp högt över hennes rygg och landade med en smäll på den hårda manken =/ Hon höll sig kvar vilken var väldigt bra gjort men hon fick rejält ont och ridpasset fick avslutas där.

Min stackars Stella, lider med henne <3 precis när de började komma igång också.
En hoppträning har vi nu planerat in på fredag istället, med sadel ;)

Snart dags för nästa seriehoppning och vi har inte riktigt tränat ordentligt på ett tag ju. I alla fall inte hoppning på banan hehe

 
 
 
 

Sista dagen i backen

Publicerad 2014-03-15 16:07:41 i Haghäng,

Vaknade tidigare än de andra dagarna men kom ändå inte ut i backen tidigare än " vanligt"
 
Blåsigt idag och snön yrde runt uppe i backen samtidigt som solen lyste starkt. Underbar dag även då vinden blev lite kall om man blev stillastående, men vi var ju inte här för att stå stilla precis :-P 
 
Jag gillar verkligen att åka skidor och är väl inte allt för feg men off pist i tät slog är inget jag vågar mig på, det behöver vara mer öppet. Och idag som sista dan och allt blev det off pist som passade mig perfekt ;-) 
 
Riktigt rolig dag med mycket åkning. 
Nu häng i stugan och samla krafterna och imorgon väntas hemresa. Får se om jag hinner med att träffa mina älskade hästar på kvällen, beror på hur sent vi kommer hem.
 
 

Första vurpan avklarad

Publicerad 2014-03-14 18:44:35 i Vardag,

Idag blev det fler timmar i backen. Min mor och jag åkte under förmiddagen och eftermiddagen körde jag själv.
 
Mamma bjöd även på denna skidresas första vurpa,  inga skador och hon sitter här brevid lika glad som vanligt <3 
Så nu när första vurpan är avklarad behöver vi ju inte göra någon repris precis ;-) 
 
Det var härlig soligt hela förmiddag och lite mer molnigt på eftermiddagen, men fortfarande härlig skidåkning.
Byte även till längre skidor och vilken skillnad på åkning :-)
 
Så himla underbart att glida ner för backarna i detta underbara vinterlandskap
 
Väl hemma i stugan blev det dusch och bastu <3 mycket mysigt. Snön började även falla nu på kvällskvisten vilket gör det ännu mysigare att sitta här inne i värmen.
 
 

Solskens skidåkning

Publicerad 2014-03-13 19:23:00 i Vardag,

Första dagen här i fjällen börjar lida mot sitt slut.
Sovmorgon och sedan ut i backen.
 
Idag höll vi oss till en tre timmar i backen. Bra start och kände mig konstigt nog inte alls så ringrostig som jag trodde jag skulle göra, var ju trotts allt över ett år sedan man stod på ett par skidor.
 
Var bara ett par minusgrader och strålande sol. Så himla varmt och skönt.
Hade klätt mig för fler minus som " vanligt" vilket inte hade behövst, åkte med uppknäppt jacka för att inte rinna bort ;-) imorgon blir det lite tunnare kläder hehe
 
En toppen start och imorgon väntar fler timmar i backen. Hoppas det underbara vädret håller i sig resten av vistelsen här :-D 
 
 

Framme

Publicerad 2014-03-13 01:29:00 i Vardag,

Nu har vi hittat vår stuga här uppe i mörka, snöiga vinternatten.
Större än behövligt för tre pers men himla mysig.
 
Helt underbart att vara här uppe i fjällen igen även om jag kanske inte sett allt för mycket i mörkret.
Men en hel flock renar som blockerade vår väg och dessa meter höga snövallar som välkomnade oss var mycket trevligt ;-) 
 
Äntligen lite äkta vinter!
 
Nu har vi slagit oss till ro. Jag fick ta en av stugans våningssängar, ligger på "nedervåningen" och det känns lite trångt :-P 

Att sova i våningssäng är något man bara gör på läger som liten och när man är i fjällen. Det har sin charm även om det inte är något man skulle välja att sova i varje natt, året om. I alla fall inte jag ;-)
 
Natti natt. 
Imorgon väntar skidbacken :-D 
 
 

Upp till snön

Publicerad 2014-03-12 19:05:00 i Fresa, Maggie, Mango, Zydansie,

Efter de tuffa passen igår fick Maggie idag gå som handhäst brevid Zydan på en tur. Mia skulle nämligen prova för första gången att ha deras lilla star som handhäst brevid Mango.
 
Vi klättrade runt lite i skogen och tog även lite trav och galopp på en öppnare yta.
Den enda som riktigt skötte sig var väl Mango :-P de andra konstrade och hade sig när vi låg i högre gångarter men skötte sig resterande tid.
 
Jobbade mina damer lätt svett med lite olika övningar för att få de att följa bättre och inte hitta på egna vägar och tempon utan att ta hänsyn till sin partner, viket är väldigt viktigt för att ridning med två hästar ska flyta bra.
 
Väl tillbaka vid hagen ville Mia låta Mango rasa av sig så red snabbt hem till sig för att lämna av Star medan jag bytte till Fresa som nu skulle få roa sig lite.
 
Vi red ut på öppnare ytor och bara släppte dom.
Fresa blev så himla lycklig och hon flög fram. Visserligen halvfart mot vad hon kan väl musklad och igång men hon sträckte verkligen ut.
 
Efter att fått springa av sig på långa tyglar en stund kortade jag upp henne och man skulle kunna tro vi skulle dressyrträna, wow vilken häst
Så lyhörd på minsta lilla och verkligen flöt fram i jätte fina gångarter <3 min älskling
 
Vi gjorde inge mer utan skrittade hemåt igen. Blev en väldigt kort sväng men i och med galoppen kunde det heller inte blivit längre.
 
Sen gjorde jag iordning foder och täcken inför min lilla skidresa nu över helgen. Så nu ska mina hästvakter lätt kunna ta hand om mina damer.
Sitter faktiskt i skrivandet stund i bilen på väg upp mot snön. Ska bli så kul :-D men hade varit ännu roligare om hästarna fick följa med hehe ;-) 
 
 

Super dagar

Publicerad 2014-03-12 01:51:00 i Fresa, Maggie, Mango, Zydansie,

Både igår och idag blev det uteritt tillsammans med Mia. Idag till och med två vändor =)

Först med Maggie och Zydan. Maggie hade jag redan tidigare på morgonen longerat då hon haft sådan överskottsenergi och blir väldigt dragig och otrevlig vid högre gångarter. Så där av en hårt pass med fokus på galoppfattningarna för att hon skulle ta i och galoppera med kraft och inte med bara fart.

Longeringen hade gjort nytta då Mia red en väldigt trevlig ponny på eftermiddagen =D
Lyssnade fint och drog inte iväg en enda gång. På en raksträcka släppte till och med Mia tyglarna och sträckte ut händer rakt ut från kroppen för att visa mig, som galopperade bakom på Zydansie, hur cool hon var nu där hon rullade på in en taktfast galopp utan något tjafs och behöll det lugnet även på helt långa tyglar.

Zydan skötte sig också super, det var som att flyga fram och jag kunde inte sluta le.
Hon lyssnade på minsta lilla och var så himla mjuk och fin under hela ritten <3

 

Senare på eftermiddagen tog vi oss en runda till. Denna gång var Elise med på sin nyhämtade foderponny Star, Mia på Mango och jag på Fresa.

Fresa tyckte det var super kul att få vara med men höll sig i skinnet denna gång. Tror vändorna som handhäst varit precis vad hon behövt för att få balla ur utan ryttare XP

Vi red i alla gångarter och hoppade även lite stockar i skogen. Fort fort skulle det gå enligt Fresa hehe.
Vissa språng hoppade hon verkligen igenom hela ryggen och jag höll på att åka av då jag satt i barbackapadden, väntade mig inte så pass stora och fina språng precis så här i början av träningen :P

Mycket nöjd häst som tuffade på som om allt var som innan barnafödandet när hon var i sådan himla bra form både fysiskt och psykiskt <3

Maggie var inte helt med på noterna på ett andra pass idag och Mia fick inte ta fast henne i första taget XP
 

Heldag med prinsessan bl.a.

Publicerad 2014-03-10 02:26:00 i Cereza, Fresa, Lord, Maggie, Mango, Wilmer, Zydansie,

Underbara dagar har flugit förbi utan några uppdateringar.

I torsdags tog Mia och jag o motionerade hela min flock + Mango i en o samma ritt innan jobbet.
Hon satt på Maggie med Fresa som handhäst och jag på Zydansie med Mango som handhäst. Hade hjälp Mia med lite hoppträning dagen innan så att gå som handhäst passade Mango perfekt då han nu kunde mjuka upp sin stela kropp utan någon extra vikt.

Alla skötte sig så bra det bara gick tills det att vi skulle till att trava en längre sträcka och Fresa inte var nöjd över tempot. Hon bockade, galopperade och studsade runt på sidan av en överpigg Maggie så Mia hade fullt upp kan man ju säga.

Vi bytte efter ett tag så jag fick ta Fresa så Mia kunde koncentrera sig lite mer på Maggie med en coolare Mango på sidan.

Såååå himla underbar uteritt med en massa trav och till och med lite små sträckor i galopp där jag hade både Zydan och Fresa i harmoni, men blev det bara för att hinna ikapp de andra XP

Super bra träning för oss alla tror ja.

Efter jobbet drog jag direkt upp till Stockholm för att spendera Fredagen där uppe.
Fick redan på kvällen/natten träffa min älskade Cereza då Zaba hade väntat med att åkta ut och fodra en sista gång till det att jag kommit <3

Hon har blivit så stor min lilla tjej och jag kände enorm glädje av att se henne även om det inte var allt för länge sedan sen sist.

Dagen efter blev det mer hästar och självklart lite annat som lite ärenden på stan och en super mysig hundpromenad då Zaba och hennes sambo var hundvakt till Finas ”kusin” Marley. De ansåg även att vattnet var perfekt temperatur och tog sig flera dop i de olika vattendrag vi gick förbi.


 

Avslutade i alla fall vistelsen i Stockholm med att verka Cereza då hon gått över tiden. Slarvigt, jag vet =/

Hon skötte sig så fint och tog sedan även och verkade Lord och Wilmer när jag ändå var igång då Zaba inte fått tag i sin hovslagare och de också var dags att tas.

Lördagen jobbade jag ett elva och en halvtimmes pass som nästan tog musten ur mig totalt och som ni nog förstod fanns där inte många fler timmar av dygnet kvar till mina älskade damer mer än fodring. Sömn är ju också viktigt har jag hört ;)

 

Idag där emot blev det lite mer hästar.
Först en lång och härlig sovmorgon och först efter lunch begav jag mig ut till hagen. Mamma följde med och hjälpte mig rida över alla hem till huset. Mamma är väl lite ringrostig gällande ridning och har de gånger vi nu varit ute haft sadel eller barbackapadden men idag låg gjorden till barbackapadden kvar hemma märkte vi väl framme =/

Men modigt nog hoppade hon upp på Maggie helt barbacka med repgrimma och red hela vägen hem. Så duktig så min lilla mamma <3
Jag tog Zydansie med Fresa som handhäst.

Väl hemma sadlade och tränsade jag på Zydan och begav mig till stora sandbanan. Vi körde lite galopparbete och jobbade lite smått på samlingen i alla gångarter.

Avslutade sedan passet med att träna på ”medellinjen”. Att rida rakt och få mjuka, avslappnade avsaktningar och halter.
Lättare sagt en gjort hahaha Zydan tyckte det verkade väldigt onödigt att vara rak och gjorde sig redo för sväng hela tiden. Till sist fick vi många fina halter i alla fall.

Att jag tränar halter på rakt spår just nu är för att jag nu har tagit mina framtida planer om tävling lite mer seriöst och piskat mig själv lite för att få ändan ur vagnen. Alltså, dressyrtävling är numera en faktum för mig och damerna =D

 Svettig och nöjd häst <3

Stellas far var i stallet vid denna tidpunkt då jag skulle lämna över Zydans träns och sadel till honom. Han ska nämligen låna Zydan för en uteritt på lördag när jag är iväg på liten skidsemester och eftersom han bara suttit på henne en gång tidigare och de inte helt litar på varandra så kan ett träns och en sadel göra att situationen känns mer säker och då kan de slappna av i varandras sällskap mer.

Stefan fick även chansen att trava av Zydan för mig, så hade han ju även suttit på henne två gånger inför uteritten ;)

Allt gick bra när Stefan började slappna av lite och med en del tips från coachen ;)

Han hjälpte mig sedan att rida hem Zydansie till hagen tillsammans med de andra damerna. Denna vända fick Fresa bära mig bort medan Maggie fick gå som handhäst.
Fresa är som ett riktigt krutpaket just nu och bara väntar på att få explodera ;) sötsork, imorgon ska hon få jobba av sig lite är tanken men har inte riktigt bestämt hur ännu. Även Maggie ska få sig ett litet pass då de inte blev mer än en uteritt för dom idag.

Återbesök nr.2

Publicerad 2014-03-04 21:47:00 i Fresa, Maggie, Mango, Zydansie,

Igår fick Zydansie först träna på att stå själv i hagen en stund då jag plockade ut Fresa och Maggie.
Fresa har nu sett fräsch ut i ett par dagar så idag ville jag känna hur det kändes. Satte mig upp och kunde snabbt konstatera att hon var mjuk och rörlig över ryggen, precis som vanligt.

Hon fick bära mig 15-20min i skogen och tog för sig som bara den. Maggie gick bakom så snällt så =)

Efter halva ritten hoppade jag av Fresa som fortfarande sprudlade av glädje och energi, så fick hon ta plats som handhäst på vägen hem medan jag satte mig upp på Maggie.

Vi njöt i solens strålar som sipprade ner mellan träden <3 helt underbart.

 

Väl i hagen stod Zydan snällt och väntade. Förra gången sprang hon sig svettig av oro och idag var hon knappt varm, verkligen skillnad från dag till dag.

Dags för henne att få jobba lite.
Lite AK från marken där vi fortsatte med voltarbetet och att hitta formen och spårningen i en god skritt. Fortsatte även att jobba lite på slutan som funkar fint på ena sidan men är väldigt svår på andra då hon gärna gör sig rak för att undkomma att ta i med sitt ”svagare” bakben.

Jobbade på och introducerade även lite öppna, men kom inte långt då hon idag inte alls var på humör och började gå emot tryck och ville bara springa från arbetet hela tiden.
Men så är det ibland

Vi tragglade på ett tag och avslutade sedan när hon började lugna ner sitt argsinta humör och gav mig ett par försök i rätt riktning i arbetet.

Sen bar det av till jobbet.

~~~~~~~~

Idag hade jag ledig dag då vi skulle på återbesök nr. 2 för Fresa hos tandläkaren.

Hon skötte sig exemplariskt och undersökningen gick bra. De två små tandfragmenten som var kvar sen sist har troligen satt sig fast vid skelettet och skulle de då behöva borra och bryta loss de och då förstöra den fina läkningen som är i gång i både tandkött och fistelgång, det skulle även ge ökad infektionsrisk och bli ett smärtsamt ingrepp.

Detta skippar vi helt och låter det hela vara då vår tandläkare är ganska säker på att kroppen kommer stöta bort bitarna själv när såren efter gamla trasiga tanden läkt.

Så hem åkte vi med väldigt goda nyheter och har tid igen först om 6månader, om nu inget skulle hända vill säga.

Har även fått medicin utskriven som jag dagligen nu i 14dar ska spruta in bredvid tandköttet vid tomrummet efter tanden för att påskynda läkningen ännu lite till =)

Väl hemma igen blev alla damerna överlyckliga och galopperade runt på ängen och busade järnet haha såg så himla härligt ut XP

 

På eftermiddagen blev det uteritt med lite galopp i vatten och hoppning över stock och sten barbacka med Mia på Mango, Elise på Maggie och jag på Zydan.

Satte mig upp på Maggie en sväng också då Elise blev lite orolig när hon bara sprang efter hindren och slutade lyssna. Hon var verkligen super pigg men fick ett par fina språng innan vi avslutade och jag hoppade upp på Zydan igen.

Alla skötte sig så bra så och verkade ha riktigt kul, både två och fyrbenta ;) super bra slut på en bra dag

Ridhuskväll

Publicerad 2014-03-02 12:44:22 i Fresa, Maggie, Ridhus, Zydansie,

Igår fick jag hjälp av min mor att rida över hästarna till ridhuset.
 
På plats så fick Fresa stå och titta på medan mamma skrittade och travade runt lite på Maggie och jag jobbade Zydansie.
 
Stellas far var även i ridhuset med sin medryttarhäst. Så medan jag värmde upp Zydan hade jag även lite "lektion" och hjälpte honom där uppe från hästryggen i hans markarbete.
De jobbade på riktigt bra och det långa uppehåll med markarbetet märktes inte allt för tydligt. De kom till och med vidare med en ny övning som funkade väldigt bra :-) är så stolt över både hästen och Stefan.
 
Zydan var super pigg efter två dagars vila och endast ett kort markpass i fredags. Den mesta tiden gick åt att lugna henne och hitta takt och tempo.
Tog även denna kväll till att fokusera helt på min sits. Så ett tjugo/halvtimmes pass i alla gångarter och lite sidvärts övningar men med mest fokus på min sits fick bli dagens träning för mig och Zydan.
 
Mamma och jag bytte sen hästar så hon travade och skrittade av Zydan åt mig medan jag hoppade upp på Maggie och tog ett litet dressyrpass även med den donnan.
 
Mycket trevlig var hon och verkligen försökte även om hon inte riktigt nådde fram helt. Men bara att hon ger ett försök till arbete är toppen.
Hon är inte musklad för något mer avancerat ännu utan vi kör från där vi är och jobbar i den takt det krävs för att muskla om och upp henne :-) 
 
En tjugo minuter red vi runt och körde bara mjukgörande övningar och lite korta galopp intervaller.
Nöjd och glad både häst och ryttare.
 
Släppte alla hästarna sen och de for runt och busade. Speciellt Fresa och drog dubbla rundor med världens bock och bus ;-) pigg och glad häst, redo att sättas igång :-P 
 
Stella som varit på gröntkort kurs hela dagen kom senare och fick då jobba lite ak med Maggie.
Första passet ihop och det såg helt okej ut. Varken häst eller hästförare är inne i det hela men försöker så gott dom kan och bara på detta pass kom de långt i sitt voltarbete. Två tummar upp <3 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela