2st starter, 1st rosett

Publicerad 2014-05-25 23:26:00 i Fresa, Maggie,

Underbar tävlingsdag idag för Stella och min fina Maggie och Fresa <3
Jag som hästägare är otroligt stolt över både hästar och ryttaren. Båda hästar tog sig över 60% med god marginal och där av ett godkänt resultat.

Stella och Maggie tog även hem vinsten för dagen bland privathästarna! Stort Grattis!!!

 

Stella har skrivit och berättat om dagen och ritterna i sin blogg, så vill ni veta hur dagen varit så tycker jag ni ska klicka er vidare till Stellas Blogg

Jag bjuder med mig av hennes två ritter här nedanför:

Tävlings fix

Publicerad 2014-05-24 15:22:01 i Fresa, Maggie,

Tävling imorgon då.
Ja inteför mig dock få Zydansi blev halt och inte riktigt är ren i rörelsemönstret ännu.
 
Stella har jobbat vidare med Maggie och Fresa. I torsdags blev det lite av en generalrepetition med två väldigt pigga damer.
Stella och Maggie har verkligen jobbat ihop sig och de jobbade så himla fint ihop :-) 
Fresa måste glömt fokuset hemma hehe hon var verkligen inte närvarande den dagen och skrämde till och med sig själv genom att spruta ridhusunderlag på väggen.
 
Avslutningsvis gick det bra men kanske inte så bra som Stella hoppades på.
 
Idag tog vi oss lite markarbete för att jobba bort en hel del överskottsenergi damerna hade + att få både Stella och tjejerna att tänka på annat än dressyrprogram ;-) 
 
Vanliga travbommar några upphöjda och även ett par galoppbommar med en upphöjd i mitten.
 
Tjejerna jobbade på snyggt och efter träningen blev det tävlings fix med dusch och piff av damerna.
Rena, fina och extra glansiga fick de sen komma ut i hagen igen.
 
 

mums!

Publicerad 2014-05-21 01:38:12 i Vardag,

Har varit så fruktansvärt barnsligt sugen på chokladbollar flera dagar nu så ikväll/natt blev det att rulla chokladbollar =D

Mums!

 

Pedikyr, hälta och dressyr

Publicerad 2014-05-20 23:10:00 i Maggie, Mango, Zydansie,

En underbart solig dag har passerat.
Började dagen med att sega i soffan haha lite farligt att vara ledig ibland. Sen blev det att åka ut till hästarna.

Igår gav jag Fresa och Cereza lite pedikyr och idag var det Zydansie och Maggies tur.

Idag skulle även Elise rida Maggie och jag Mango så jag plockade med mig Maggie och verkningsgrejerna och gick bort till deras stall. Ställde upp Maggie i gången och verkade henne, han nästan helt klart innan Mia och Elise dök upp.

Kanske inte så att man bara ställer upp sin häst i ett annat stall men nu är läget så att Elise är intresserad av att ta över Maggie efter att mitt foderavtal gått ut och har nu lite dagar med Maggie som ”sin” ponny i sommar som en lite prövotid. I och med behöll dom boxen de hade till lilla Star som var hennes förra foderponny bara att nu har de skrivit över den till Maggie.

Lättare för Elise att sköta om ”sin” ponny de dagar hon har henne om hon har en box och plats till hennes grejer i stallet där ändå mamma och Mango är samtidigt =)

Vi sadlade sedan på Mango och Maggie och red en sväng, travade och galopperade fram på stallets gräszoner innan vi gick in på banan för lite dressyr.
Hinder och en hel del andra hästar var också där så vi traskade ut på gräsbanan istället så vi fick lite mer utrymme.

Jobbade Mango i lite serpentiner, lite skritt, trav och galoppökningar och mycket övergångar.
Han har en tendsens att slå ifrån bettet i övergångarna och sökte då hela tiden att han lugnt kunde hålla näsan på plats även i övergångarna. Vissa blev väldigt bra medans andra inte funkade helt men men

Travökningarna var helt okej och han trampade på fint när han kom på att en ökning inte avslutas med ett par galoppsprång :P
Det svåraste var skritten då han hellre går upp i jogg istället för att länga steget. En hel del träning kvar men nu får man vara nöjd med ett något lite längre skrittsteg en normalt även om det kanske inte är en korrekt ökning någonstans.

Han jobbade på fint, och varför då denna träning? Jo kan vara så att han får vara lite stand in på söndag, inget är bestämt men ska träna tillsammans med Stella på torsdag på stora utebanan och rida igenom programmet så bestämmer jag mig där efter. Även om det inte är någon av mina damer så kan det vara bra träning att rida igenom en bana på tävling för min del + att jag har börjat bli jäkla tävlingssugen.

 

Väl tillbaka i hagen blev det lite kvällsfoder för damerna och verkning av Zydansie. När Hon gick fram till mig såg jag nu en tydlig hälta på vänster fram =( ajaj

Började med det ”onda” benet för att se vad hon tyckte om det men hon brydde sig inte alls. Tog sedan bakbenen vilket hon inte heller brydde sig om, men sen kom jag till det friska frambenet och hon kunde knappt stå då det gjorde för ont det andra frambenet =( min stakars älskling
Filade lite så länge hon lät mig men avslutade så snabbt hon visade obehag.

Så tre och en halv hov blev fixade så får jag ta det sista när hon blivit bra igen.

En ytterst mild svullnad över kotan annars ingenting, jätte konstigt men hoppas att det bara är en liten stukning eller liknande så det går över snabbt

Hjärtat mitt <3

 

Man måste börja någonstans

Publicerad 2014-05-20 13:46:38 i Fresa, Maggie, Zydansie,

Trodde ju som sagt sist jag satt här och skrev att förkylningen var på väg att vända, men visade sig bara att jag hade en bra dag. Den lilla jäkeln vill inte ge sig.

Dock fortsätter ju faktiskt livet att rulla vidare med jobb och resterande tid i vardagen =)

 

Har anmält mig till en ny dressyrtävling med Zydansie som är på söndag på klubben här i närheten. Med detta skrivet tänkte jag komma in på en fråga jag fått - varför jag inte löser in licens och åker ut och tävlar istället för inväntar klubbtävlingar(?)

Så här är det nu. Zydansie har aldrig varit ute och tävlat på bortaplan och vi som ekipage har aldrig ens startat en dressyrtävling ihop överhuvudtaget vilket gör att jag hellre startar en klubbtävling som första dressyrtävling med Zydan innan jag löser någon licens och sen kanske inte nyttjar den till fullo i slutändan om det skulle visa sig att hennes nerver inte håller för dressyren eller liknande.

Hon har ett skört psyke gällande tävlingar så det gäller att känna in sig och kunna vara där för henne och räcker inte det vill jag inte pressa henne till något hon absolut inte vill.

Men har ju en annan dam licensen snart är fixat till så ut på banorna kommer jag oavsett ;)

 

Som ni vet blev förra dressyrtävlingen inställd och min tur med dressyrtävlingar verkar hålla i sig då Zydan visade sig oren igår vilket kan innebär att vi missar denna tävling också =(

Men förhoppningsvis går det över då hon inte visar någon klockren hälta utan bara ändrat rörelsemönstret till det orenare. Skulle ju kunna tävla Fresa men har lovat bort henne till Stella som behöver rida in sig mer på henne och även träna programmet inför allsvenskan i höst =)

Vill inte att hon går två klasser riktigt ännu utan denna tävling med Stella och sedan lite mer träning så kommer vi kunna ta en varsin klass sen.
Det är så himla kul just nu med Fresa, hon verkligen älskar varje sekund av all träning hon nu får, hon kommer säkerligen stråla när hon än en gång får gå in på banan och visa upp sig med Stella på ryggen på söndag.

Och inte nog med det så ska Stella även tävla Maggie en klass på söndag, himla spännande!
Vi red över till stora grusbanan igår med Fresa och Maggie så Stella skulle få träna lite programridning med bägge damerna.

Slutresultatet med bägge tjejerna var super snyggt och jag är så himla stolt över Stellas otroliga utveckling som ryttare och hennes samarbete hon byggt upp med mina hästar <3

En träning till innan tävling hinns med, men jag är inte orolig det minsta. De kommer vara så fina ihop på söndag <3
Hoppas bara att Zydan kurerar sig så även hon får visa upp sig lite.

 

Öka på personbästa

Publicerad 2014-05-14 15:35:00 i Fresa, Maggie, Ridhus, Zydansie,

Nu var det bra länge sedan jag satt här och skrev.
Haft en förkylning på gång som gjort mig helt matt och då har bloggen fått vänta. I lördags natt bröt den ut ordentligt och har sen dess inte haft någon energi alls till att skriva utan jobbat mina pass, fodrat mina hästar (någon kortare skogritt har hunits med) och sovit resterande tid.

Först nu känner jag att det börjar vända.

Innan jag blev riktigt dålig hans det med en hoppträning jag måste få berätta om.
Jobbade hela lördagen och mötes sedan upp av Mia, Elise, Stella, Zydansie, Fresa och Maggie i ridhuset.

Elise hoppade Maggie och provade lite olika höjder. Egentligen har de inga problem med höjderna men de har inte ridit ihop sig riktigt ännu och tilliten fanns inte där varken från ryttare eller häst, de resulterade i vinglighet och ett par nitar. Men de fick även ett par riktigt fina språng tillsammans och ska vara nöjda över sin första riktiga hoppning tillsammans =)

 
Stella började på Zydansie och kände sig lite smått felplacerad efter att inte ridit henne på ett tag utan mest suttit på ponny :P

Men det såg helt okej ut och de fick fina språng tillsammans. De avsluta till och med träningen med en banhoppning som låg runt 1meter, så duktiga så mina tjejer.

 

Jag hoppade samtidigt Fresa som njöt varje sekund. Tog hindren med lätthet och gasade på lite när hon fick chansen.
Hon var så himla med både psykiskt och fysiskt så denna gång fick hon hoppa ett par språng på 1.20 innan vi avslutade.
Duktig tjej <3

Stella och jag bytte sedan hästar. Hon fick hoppa ett par hinder med Fresa och de verkade ha väldigt kul med varandra =D

 

Jag satt på en väl uppvärmd Zydansie. Vi hoppade runt lite på ett par hinder innan Mia började höja.

Hon höjde och höjde och när vi tagit en oxer som såg högre ut en de vi höppat förr var jag tvungen att stanna till och fråga hur hög den var.
Zydansie och mitt personbästa tillsammans har ju legat på 1.15 och gissade då att denna kanske låg på 1.20 som den ja och Fresa precis hoppat. Lagom förvånad blav jag när hon berättade att vi precis seglat över 1.30.

 

Min duktiga lilla tjej. Trodde faktiskt inte det fanns i den hästen, trodde hennes gräns låg på 1.20 men där motbevisade hon mig.
Vi tog det några gånger till plus ett par till som åkte upp i höjd.
Jag är ju inte ute efter att hoppa högt med då och då är det kul att känna hur hästen under sig verkligen tar tag i uppgiften och tar i för att efter landningen malligt galoppera vidare nöjd och avslappnad <3

 

Förutom bilderna här över som Mia tog på oss filmade hon även lite på mig och Elise.
Hon klippte ihop detta och skickade till mig. Tack snälla för foton, film och lite coachning under kvällen <3

 

från en liten röd till en annan

Publicerad 2014-05-08 22:01:55 i Fresa, Maggie, Zydansie,

Istället för tävling blev det en urmysig ritt i duggregnet med Mia och Elise.
 
Mia på Mango, Elise på Maggie och jag tog mig en ritt på Fresa.
Zydan har ju gått rätt hårt och hade ju fått en rejäl ryckt och pyssel i morse så hon och Cereza fick vara kvar i hagen idag.
 
Elise blev idag av med sin röda lilla foderponny Star då det inte var någon dom kände var någon att köpa loss och sattsa på. Ibland blir det ju tyvärr så att man inte passar ihop.
 
Elise ska nu få rida och träna lite med Maggie istället. De verkar gillar varandra + att de behöver rida ihop sig lite inför ett träningsläger de två ska på tillsammans om ett par veckor.
Skönt att få lite ridhjälp på ponnyn då jag själv inte kan sitta allt för mycket på henne utan mest jobba från marken och Stella hjälper mig självklart med henne också, men då hon inte kan vara ute varje dag känns det skönt att Elise fann ett intresse i lilla Maggie :-) 
 
Vi red iväg och ut i skogen en sväng.
Hittade en yta där vi kunde jobba lite dressyr. Jag joggade runt en stund med Fresa som jobbade på väldigt fint, stannade sedan upp för att hjälpa Elise med lite tips och råd.
De gjorde flera framsteg och jag tror både häst och ryttare var lika nöjda över passet.
 
Mia och Mango jobbade på himla fint och jag tror de börjar hitta tillbaka nu efter deras bakslag. Mycket kul att se :-D 
 
 

Inställt

Publicerad 2014-05-08 14:03:11 i Haghäng, Zydansie,

Precis hemkommen från hästarna.
Åkte ut och fodrade lite, plockade med mig Zydan för lite dusch och schamponering av ben då hennes fina vita ben inte var allt för vita efter regnet ;)

Putsade lite på henne och förberedde inför att bara kunna knoppa och lasta senare i em.

Stannade till i ganstallet på vägen hem där Mia var och fixade i ordning. Vi satte oss och fikade en stund innan jag drog mig hemåt.

Halvvägs hem kommer dock den trist nyheten att tävlingen i kväll blivit inställd och att de kommer flytta fram datumet då banan tagit så mycket stryk av allt regn =/

Även om Zydan och jag kanske inte var helt redo så var det trist att det inte blev av. Hade varit kul att få testa vart vi stod just i tävlings sammanhang. Men men, bara att ladda om och invänta ett nytt datum.  

 Cereza och Fresa passade på och ta en tupplur medan Zydan fick sin fin ryckt.
Alla mina tjejer i grönskan <3

Generalrepetition

Publicerad 2014-05-07 18:04:37 i Zydansie,

I söndags var sista anmälningsdagen för dressyrtävlingen jag nämt.

Denna tävling är en serie dressyr på en annan klubb jag är medlem i utöver den jag har som granne. Anmälde mig och Zydan även om vi kanske inte är helt redo.

Vi ska gå en LB:2 och känns som en bra början som första start för oss som ekipage, och vad jag vet Zydans första start på bortaplan. Detta är som sagt en serie och jag har chans att se hur pass vi kan förbättra vårat resultat från tävling till tävling innan hösten kommer då vi ska vara med i allsvenskan. Nervöst med till dess ska vi vara redo ;)

Igår red jag över till stora ridbanan igen för en lite av en generalrepetition inför torsdagen. Red fram och konstaterade att ”domarbilen” inte alls var så läskig idag, viket kändes skönt.

Zydan har nog aldrig ridits med sporrar förut men på allsvenskan måste man ha sporrar så tänkte att det är dags att prova, så provade här om dagen och även idag. Påbörjade programmet men avbröt innan andra galoppen då hon höll på att bocka av mig.

Zydan HATAR sporrar!!! XP

Inte för att jag har avsikt att använda dom men råkar väl komma emot när jag får lägga an hela benet/vaden när inte sättet räcker. Istället för att springa på eller bli ”rädd” reagerar hon genom att bli tvär och bromsande + bockar i var och vartannat steg i galoppen.
Räcker med att hon känt dom en enda gång så är allt bara jävligt enligt henne, och allt jag ber om gör hon tvärt om. Hon är väldigt tydlig med att säga hur mycket hon hatar dom.

Vi får rida in oss med sporrar undan för undan tills hon godkänner att de sitter där dom sitter och att hon inte behöver tänka mer på det. Vi behöver ju inte sporrar när vi tränar eller tävlar egentligen, men är det regler som säger att vi måste ha det så är det inte mycket att göra åt.

 

Satt i alla fall av och drog av mig sporrarna, satte mig upp och började om på programmet.
Mycket trevligare häst om man jämför med första ritten men ändå inte helt där.

Red även en tredje gång utan någon förändring =/ traven blev lite vinglig och galoppfattningarna var ingen rolig historia

Inget bra genrep, men är väl lite så genrep brukar bli.
Vi får skärpa till oss inför torsdag och hitta tillbaka och ta oss runt så vi sedan kan träna vidare ;)

 

Hoppträning i hagen

Publicerad 2014-05-04 23:11:33 i Fresa, Haghäng, Maggie, Mango, Zydansie,

Igår följde pappa med ut till hagen. Vi tog med ett nytt hinder till min lilla ”hinderpark” som pappa fixat åt mig =D

Hade hoppning planerad för mina damer.
började med Fresa som joggat ett par dagar och bara skulle få busa av sig på ett par av hindren. Framridningen var lugn och trevlig, hon behöll även lugnet någorlunda (för att ha så mycket överskottsenergi och lycka) på hindren också.

Hon fick ta ett par språng och avslutade innan hon blivit allt för trött i musklerna. Överlycklig häst <3

Sadlade upp Zydan och började rida fram. Vet dock inte om jag kanske tagit fel häst då hon var stel och ovillig att ta för sig.
Bocksprång i var och vartannat galoppsprång.

Fick sedan en bättre trav och galopp även om hon inte helt tog i som hon skulle. Hoppade fram på lägre hinder och hon började söla igen och knappt tog i över hindret.

Tog ett tags jobb innan jag verkligen kände av de där bakbenen som jag brukar.

 Ny hindret var super läbbigt och man måste akta tassarna XP

Jobbade vidare på nästa hinder som var lite högre och nu hade vi med oss spänst och styrka.
Avslutande hoppen blev helt okej och jag bytte häst igen.

Dags för ponnyn. Lite stel till en början men efter lite uppvärmning och framhoppning kom mjukheten mer och mer. Dock lite het på hindren och glömde då av arbetet efter själva hoppet.

Tog ett par språng innan hon jobbade både innan, över och efter som jag ville och sen flöt det fint och hon fick avsluta efter ett lite kortare pass. Med ibland behövs inte hela utplanerade träningstiden  förens ett resultat visar sig.

 

Är så himla lyckligt lottad att ha min helt egna hinderbana =D

 

~~~~~~~~~~~

 

Idag blev det uteritt tillsammans med Stella och hennes far. Vi hade lånat Mango till honom medans jag satt på Fresa och Stella på Maggie.

Vi var ute på en längre skogstur med både skritt, trav och galopp både terräng och på plant underalg. Lyckliga hästar och med tanke på alla skratt så var det nog tre lyckliga ryttare också XP hehe

tyvärr suddig, men en härlig bild från en härlig ritt
 

Lite mer vår även här

Publicerad 2014-05-03 02:34:00 i Vardag,

Som ni ser har jag nu fått upp en ny header =D
Planen var att få upp en med alla mina damer men denna bild gick rakt in i hjärtat och kunde inte välja bort den <3

Min underbara lilla åring, en solig vårdag <3 underbart

 

Min goda vän Micke var ju ute för ett tag sedan och fotade mig Stella och Mia + alla våra hästar och ikväll fick jag se allihop, alla 900+ ;)

Vi tackar ödmjukats Micke för fotningen, utsollandet och redigerandet + alla fina bilder vi fick ut av dagen =D

 

Mycket fint fanns där att välja bland och en hel del fick jag med mig hem. Mia och Stella har ännu inte sett bilderna men ska så snart som möjligt få ta del av dom de med.

Även ni ska få se lite fler bilder än bara headern, men inte i natt. Nu behövs lite sömn.
natti natt

 

Kanske? eller kanske inte?

Publicerad 2014-05-01 15:00:00 i Zydansie,

Zydansie har nu läkt ihop från sina muggliknande sår hon hade ett tag och som gav sådan smärta att hon haltade runt.

Hon har satts igång undan för undan och nu är vi igång och tränar, för om lite mer än en vecka kan det kanske vara dags att ta fram dom vita ridbyxorna och kavajen. Kan vara dags för våran första dressyrtävling ihop.

Väldigt nervig då vi egentligen inte alls är redo men det är bara en L:B2 så om vi åker dit är det mest för ta oss igenom programmet och få ett omdöme för att sedan kunna gå vidare efter att hört en domares uttalande.

Vi har tränat med dressyrstaket en gång innan idag och hon tyckte det var lite läbbigt men det gav med sig efter att ha ridit runt innanför och utanför det en stund. Idag höjde vi ribban och ställde en bil vid ”domarplatsen” :P

Zydan har stunder då bilar är fruktansvärt läskiga både i rörelse och stillastående, och sådär ute på en ridbana(?!) väldigt konstigt.
Så kände att denna träning var behövlig. Tog hela framridningen att vänja sig vid bilen men det var fortfarande inte helt okej att den stod där :P

Vi red igenom programmet och duktig som jag är startar jag med att rida fel. Om igen och denna gång tog vi oss runt.
Dock hade vi inte bara bilen som störmoment idag, högbrunst och kraftiga vindar tog upp en del av hennes koncentration också. De hade även ställt ut bokstäverna runt staketet vilka i vinden blåste omkull i omgångar. Inte nog med bokstäver som rörde sig i vinden så rasade hela ena långsidan ihop av en kraftig vidpust rakt bakom Zydans rumpa när vi var på väg in i galoppdelen av programmet.

Trotts dessa livsfarligt läskiga grejerna skötte hon sig faktiskt helt okej, vi kom igenom hela programmet med liggande långsida och läbbiga bokstäver.
Kanske inte det snyggaste programridningen men är stolt att hon trotts rädslan fortsatte.

Har velat fram och tillbaka om denna tävling då vi från början skulle varit både Jag, Stella och Mia som tänkte åka tillsammans och rida ett program var. Men både Stella och Mia avböjde denna tävling av olika anledningar och jag tappade lusten att åka dit själv.

Men har börjat ändra mig, kanske precis vad jag behöver göra för att verkligen komma igång. Lite som ett startskott för att komma vidare från där jag står nu och då inte bara med Zydan utan med alla mina damer.

Vi får se, än har inte anmälningstiden gått ut XP hinner nog ändra mig ett par gånger till.

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela