Hon var inte borta

Publicerad 2014-11-28 09:47:00 i Haghäng,

Dressyrlektionen igår gick över förväntan. Det var lite spänt och trippigt på väg till träningen men väl inne i ridhuset kom den riktiga Zydansie fram.
 
Jag berättade för min tränare om dagen innan så vi började på ruta ett med skrittarbete. Men då hon var så himla med kunde vi snabbt gå vidare till där vi är egentligen.
 
Vi gick vidare med galopparbete nu när vi tränat mycket trav.
Mycket jobbigt med ett galopparbete som krävde full fokus och balans för att även få henne mer mot en samling även här. Hon kämpade på som en liten krigare även om det vart jobbigt då hon inte riktigt är stark nog i bägge varv ännu.
 
Mycket nöje över passet. Hon överaskade verkligen med sin arbetsvilja och fokus då jag väntade mig en rodeohäst även då.
 
Nästan vecka får vi träna själva då Fresa ska få sig ett pass med tränare.
 
 

vart tog den duktiga dressyrhästen vägen?

Publicerad 2014-11-26 23:36:31 i Fresa, Zydansie,

Idag blev det dags för lite jogg för mina damer.
Har ju varit rätt sjuk och haft andra som jobbat mina damer ett par dagar åtminstone.
 
Har dock märkt av en väldans attityd från Zydansida så kände att det satt bra med ett litet pass på bana.
 
Red över med både Fresa och Zydan för att slippa rida tillbaka i leran emellan.
 
Började med Zydan som inte alls var på något bra humör. Trotsig och arg häst :-/ 
Hade tänkt att hon skulle få slippa träning för tränare denna vecka då vi inte gjort "hemläxan" eller så, men efter detta pass blir det Zydan jag rider över imorgon för lite mer träning och förhoppningsvis ännu mer lösningar på hennes psykiska låsningar.
 
 Fresa fick sedan sadel och träns för en kort jogg.
Kändes som om man satt på en vinglig 3åring med överskottsenergi. Hon tenderade även till att hänga i tygeln då hon verkade tycka det var jobbigt att hålla balans och allt i styr utan min hjälp
 
Efter en kort jogg red vi hemåt. Små korta steg med hjärtat. Och nästa vecka ska hon få möta tränaren, då ska vi lägga upp en liten plan för bästa möjliga igångsättning nu.
 
Nu är även denna dag slut. Snart blir det lite sömn. Imorgon väntar träning, foderköp mm 

Lååångritt som avslut

Publicerad 2014-11-26 23:22:08 i Toker, Wilmer,

Sista dagen i huvudstaden bjöd på en underbar uteritt på fina skogs och sandstigar som slingrar sig runt i olika riktningar och gör det möjligt att rida flera flera timmar utan att ens lyckats utforska alla
 
Vi packade in Wilmer och Toker i transporten, hundarna i baksätet och fikat i säkert förvar fram i bilen ;-) 
 
Jag red Wilmer medan Zaba tog sin jungfrutur med Toker i skogen.
 
Han tyckte det var lite läbbigt med grenar som rev i pälsen men annars var han cool med hela skogsturen. Han har gått som handhäst i skogen men allt blir ju lite annorlunda med ryttare på ryggen.
 
Vi avslutade med att rida till en underbar strand som finns där. Den jag, Mango och Wilmer badade på i somras.
Wilmer klev ner och badade fötterna medan Toker stod på stranden och kollade skeptiskt på de små vågorna som rullade in på stranden. Mycket konstigt och troligen livsfarligt verkade han tycka.
 
När vi väl (efter 3- 4h ) var tillbaka vid transporten igen lastade vi in hästarna där de fick tugga lite hö medan vi åt lite av vårat fika innan vi rullade hemåt
 
På väg tillbaka till stallet stannade vi till vid Börjes. 
Köpte mig ett par plaststigbyglar nu när vintern är på gång och ett nytt bett till Zydan och ett till Fresa som jag tror kan bli bra då de ska vara snälla och ligga rätt stilla i munnen utan onödigt tryck.
 
Dock märkte jag idag när jag skulle prova dom att Fresa fått en för liten storlek :-/ attans.
Jaja så kan det gå :-P 
 
Åkte i alla fall hem efter att vi lämnat av hästarna i sin hage igen. Mörk och trist väg hem men otroligt skönt att sova i sin egna säng igen ;-) 

kurs och finborstning

Publicerad 2014-11-24 23:27:05 i Toker, Wilmer,

Kursen igår var väldigt rolig. Se ny tränare och en hel del nya ekipage jag aldrig träffat på förut.
 
Zaba hade med både Wilmer och "Toker" ( som han så fint kallas). Träning både förmiddag och eftermiddag med bägge hästarna.
Akademiskt och frihetsdressyr.
 
kärleksgnabb "bröder" emellan
 
Det här med frihetsdressyr är fortfarande något jag bara är i startgroparna med och tycker är spännande men ändå svårt att lära.
Absolut något jag vill lära både mig och mina damer så småningom.
 
Den akademiska biten är jag mer bekväm med och kunde lättare hänga med vad som skedde.
så här trött blir man av kurs om man frågar Wilmer och Fina <3
 
Dagen idag har näst intill regnat bort och det blev stor rengöring av Zabas hästar i stället.
Ryckt och puts. Tog mig även an Wilmers snygga man och borsta fin och fläta om.
Tog sin lilla tid med all den där manen :-P 
 
Snygga och rena hästar fick sedan gå ut i regnet och leran igen. Får väl se hur snygga de är imorgon hehe
Imorgon ska solen titta fram (om man ska tro väderleken) så då ska vi åka iväg på utflykt med hästar och hundar för långritt i härlig miljö :-) 

Sova sig frisk

Publicerad 2014-11-22 21:21:00 i Maggie, Vardag,

Idag hade Stella hästarna så jag tog mig en lååång sovmorgon och sov bort ännu lite mer från min ihärdiga förkylning som haft ett hårt grepp om mig nu ett tag. Äntligen känns det som om den börjar ge med sig.
 
Senare åkte jag ut till Mia och Elise och gav lite instruktioner för lite markarbete som de nu börjat leka med.
Maggie har en väldigt fin grund med markarbete sedan innan medan Elise är helt grön.
 
Jag kämpade att hålla rösten någorlunda hörbar medan de kämpade på fint med de övningar de fick och de har nu lite hemläxa att fila på tills nästa gång vi kör en liten träning.
 
(lånad bild från Mia)

Måste ju även få skrya lite över Maggies fina nya repgrimma som jag knöt ihop åt henne igårkväll ;) mycket nöjd över att den blev så bra, nu kanske jag kommer igång med mitt grimknytande igen.
 
 
 
Med förkylningen i schack laddar jag nu om för en Stockholms visit. Åker upp imorgon för en hästkurs, som fotfolk denna gång, för att kolla in en (för mig) ny tränare.
Mycket spännande
 
Sedan blir det nog lite annat bus tillsammans med Zaba och hennes hästar :-) 
 

Mycket har hänt och mer ska hända

Publicerad 2014-11-22 00:21:00 i Fresa, Haghäng, Maggie, Zydansie,

Som vanligt så är min vardag full av händelser jag glömmer bort att skriva ner innan John blund kommer på besök =P

Det senaste som hänt är Antons utveckling på hästryggen. Vi har hunnit med mer trav arbete och fått mer avslappning i hand kropp även om den ännu en del att jobba på så går det framåt. Zydan sköter sig exemplariskt med honom på ryggen och hjälper honom förstå när det blir rätt och när han gör sig oförstådd utan att agera allt för känsligt eller okänsligt <3
De har nu även tagit sin första galopp tillsammans.

Maggie stod hos mig en vecka för lite ”gödning”. Ponnyn har tyvärr rasat i vikt sedan hon stallades in och vägrar gå upp igen så i och med foderbyte till fetare och mer proteinrik kost fick hon komma till mig där jag har ett proteinrikare hö och fri tillgång vilket skulle ge henne en boost i rätt riktning.

Fick användning av mitt lilla foderbord igen i hagen som Maggie kände sig tryggast vid då Jag har en stor röd dam som inte gärna låter utbölingar äta av hennes mat XP
En bra start och flera kilo tyngre är hon nu hemma hos sig med nytt hö och foderstat som låter henne fortsätta gå upp i vikt =)

Mina träningar med Zydan harforsatt och både jag och min tränare är mycket nöjda med våra framsteg och det är lika kul varje gång att rida över till ridhuset för ännu lite mer träning.
Dock börjar det bli väldans mörkt att reda till träningarna nu. Men men, man har väll panlampa XP hehe

Min equterapeft har varit ute och kört igenom Fresa med goda resultat.
Viss snedhet finns kvar men abslut en stor förbättring sedan sist. Även en svaghet i hela kroppen, men vad ska man vänta sig med så lång tid mer eller mindre stående.

Är i alla fall glad att vår markträning och skritt turer i skogarna runt omkring har fått henne så pass fin hon är i nuläget. Nu när hon var så pass bra tyckte hon vi skulle börja med igångsättning med riktning mot träning och ganska snart ta med henne på en av mina träningar så min tränare och jag kan göra en plan för vår väg tillbaka.

Blev så himla överlycklig när jag fick dessa goda nyheter =D efter all oro att hennes kropp inte skulle återhämta sig mm att nu få höra det motsatta, så himla skönt!!!

Har även hunnit med bio med mitt grabbgäng. Dags för Hunger Games 3: Mockingjay del 1
Himla bra men som vanligt när filmer är uppdelade så vill man ju bara se fortsättningen och blir lika besviken på att det slutar mitt i även om man vet att det är precis vad som ska hända :P

Nu ledig helg och avslutar det med en tripp upp till Stockholm för lite kunskap och bus ;)

spräckt skärm

Publicerad 2014-11-10 10:13:00 i Cereza, Fresa, Maggie, Ridhus, Vardag, Zydansie,

Länge sedan sist men lyckades spräcka mobilskärmen och den valde då lite som den själv velat och har då inte kunnat skriva här. Varit för bekväm för att loggat in från datorn också :-P 
Men nu börjar det gå som det ska även om sprickan är kvar.
 
Har hunnits med väldens bästa lektion med Zydan sedan sist. Efter två veckor utan träning men med fokus på vår hemläxa kunde vi ta ett rejält kliv framåt under lektionen som kom <3 älskade häst.
 
Har hunnits med snö och blask ritter och nu tillbaka till leran.
 
Ridhuset har vi varit i där Anton fått fortsätta sin träning med balans, styrning och nu har han även provat sin första galopp på Zydan. Tänk att Zydan kunde vara en så säker häst med nybörjare <3
 
Fresa klättrar igång och börjar få tillbaka sina former mer och mer. Snart kommer vår equterapeft så då får vi se hur mycket förändring hon kan se och om det är någonting i vår träning vi behöver ändra :-) 
 
Stella har varit med hon me och ridit igenom Mia och Elis ponny Maggie och även hunnit med mysig ridtur i naturen med mina damer.
 
Inte bara hästar i min vardag utan har även varit och roat mig med bowling tillsammans med några killkompisar. Gick väll inte super bra men kul att bryta av vardagen med lite annat :-P 
 
 
Nu ska vi se om mobilen hänger med så bloggen inte blir allt för tom igen :-P 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela