En snabbis innan tö vädret

Publicerad 2015-01-13 02:37:00 i Cereza, Fresa, Zydansie,

Med underbar kramsnö som fortfarande låg vit på marken när jag och Anton rullade ut till hästarna kunde jag bara tänka på hur härligt det skulle vara med en liten snögalopp innan vår planerade skogsklättring.
 
Tanken lockade även Anton så galopp blev det.
Hästarna var mjuka och fina trotts gårdagens hoppning, trodde faktiskt de skulle ha lite träningsverk.
Skönt lugna höll de sig i alla fall vilket säkerligen kommer från gårdagens pass ;-) 
 
Efter en galopp ser jag hur Anton vacklar till uppe på Zydans rygg och snart där efter stannar de. Rider över och kollar läget.
Märker snart att de på något sett lyckats tappa ena stiglädret haha. Hoppade av och hämtade upp det från snön, satte det på plats igen och avslutar galoppsträckan :-P 
 
Cereza fick leka lös på sidan om och njöt i fulla drag.
 
Avslutade sedan med att klättra runt lite i skogen innan vi gick hemåt när mörkret började falla.
Mycket rolig ritt innan snön återigen höll på att töa bort :-/ 
 
 

En bra omstart

Publicerad 2015-01-12 14:18:00 i Cereza, Fresa, Maggie, Zydansie,

Löshoppning blev lördagskvällens nöje.
Alla mina damer + Maggie var med.
 
Vi byggde upp en studs på fem hinder på ena långsidan och två oxrar på andra. Först tog vi Fresa och Maggie, fresa då hon inte hoppat sedan Kotledsinflammationen i somras och honnu bara skulle få galoppera över upphöjda bommar och Maggie fick hänga på för att få upp tempot genom att följa efter en överlycklig Fresa ;-) 

 
Dom fick galoppera över studsen med upphöjda bommar ett par gånger i varje varv innan det fick räcka för Fresa och hon fick kliva in på mitten medan Maggie fick hoppa vidare.
Oxrarna byggdes upp och längdes undan för undan då Maggie behöver träna lite längdhinder.
Hon hoppade så fint så och höll ett himla bra tempo av sig själv vilket hon inte brukade göra vid löshoppningen innan hösten.
 
Så himla kul att se henne så positiv till löshoppning, äntligen :-D 
 
 
Zydans tur härnäst.
Lite tveksam till hinder och överhoppade sig samtidigt som benen spretade lite överallt till en början, men när hon värmt upp och hade fått igång hjärnkontoret började det se helt okej ut även om det är en del finslipning som behövs.
 
Men himla nöjd med tanke på hopp uppehållet vi haft <3
 
 
Cereza var sist ut.
Släppte ut henne bland hindren som lagts ner som bommar precis som vanligt vid start. Hon började glatt trava över bommarna av sig själv drev på lite och hon rullade in i galopp och hoppade lika glatt över bommarna.
Dock slutade hon inte utan galopperade varv på vart och lekte. Stoppade henne och la upp studsen och oxrarna till henne och lät henne komma igång i galopp igen.
 
Lycklig unghäst som rullade runt och studsade det som kom i hennes väg.
Hon såg så himla lycklig ut men energin sinnade efter lite hopp i bägge varv och vi avslutade.
 
När alla hade hoppat släppte vi dom och de startade ett rullmaraton medan vi byggde bort allting. Skojar inte om jag säger att de rullade minst fem gånger var på den korta tiden :-P 
 
 

Blötsnö

Publicerad 2015-01-10 17:08:24 i Cereza, Fresa, Maggie, Zydansie,

Nu när Stella äntligen är hemma igen från sin Thailands semester är det dags för alla roliga uteritter med henne igen.
 
Idag tog vi oss en "offroad" eller vad man nu ska kalla det :-P ut i skogen, inga stigar utan sen klättring runt och runt i stundtals ogästvänlig terräng.
 
Hästarna fick jobba på både fysiskt men ännu mer psykiskt för att ta sig igenom terrängen.
 
Hade med Maggie som handhäst och nu när hon står på stall och Elis varit bortrest ett tag har ponnyn inte samma balans och slogsvana längre som hon haft.
Maggie trivs så otroligt bra med att vara handhäst, njuter varje steg :-) dock hade hon det nog tuffast idag och var lagom slut väl tillbaka hemma efter all klättring.
 
Cereza dock leker fram i all terräng i full galopp och bock :-P min lilla busunge.
 
Underbar tur även om det kom lite snöblandat regn som redan eskalerade till snöflingor stora som femkronor och allt blev kallt och blött. Men det värsta kom som tur var mot slutet.
 
Nu hemma och tina i väntan på bio ikväll :-D 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela