#rockasockorna

Publicerad 2015-03-21 23:16:00 i Cereza, Fresa, Taurus, Zydansie,

I fredags var det dags för att rocka sockorna
 
I USA firar man World Down Syndrome Day den 21mars genom att ha olika strumpor på sig men Nathea Anemyr som tog in det mer i Sverige valde nu att "rocka sockor" redan den 20mars då det inträffade på en fredag och hon ville att skolor och arbetsplatser skulle kunna delta.
 
Så himla kul att följa hur nästan hela Sverige rockade sina sockor på fb och instagram ah självklart var man med och rockade ;-) 
 
 
 
Jag, Mia, Fresa och Zydan fortsatte sedan rocka våra sockor på en härlig skogstur i regnet ;-) 

jobbigt att tänka för sig själv ibland

Publicerad 2015-03-18 21:50:00 i Haghäng,

Igår blev det klättring med mina vuxna damer.
Plockade med dom bägge två då jag hade lite begränsat med tid innan jobbet.
 
Började rida Zydan med Fresa som handhäst. Vi klättrade runt i skogarna närmast hagen, var uppe i bergen och nere i ogästvänlig terräng och klättrade runt.
 
Efter halva vägen bytte jag häst. Satte mig upp på Fresa och Zydan fick gå bakom en bit innan jag släppte henne lös.
Zydan verkade ta det hela med skräckblandad förtjusning. Så länge hon gick bakom Fresa var hon lugn och nöjd men räckte med att inom hamnade för långt bakom eller råkade ta en annan väg en Fresa så stressade hon upp lite och kom i full galopp.
Hon råkade till och med några gånger springa rakt förbi oss och fortsätta iväg, räckte som tur var med att jag och Fresa tog en ny väg så kom hon snabbt tillbaka :-D 
 
Mycket nyttigt för damen att ta lite eget ansvar.
Dock blir det bara kortare bitar för henne lös då hon inte riktigt kan slappna av lös än. Men så fort jag "kopplar" henne blir hon lugnet själv så blev repet på när vi närmade oss hagen igen så hon fick ett lugnt avslut där hon slapp tänka så mycket ;-) 
 
då inga bilder togs får ni en härlig rullbild ju damen från i somras <3
 
~ ~ ~ ~ ~ 
 

Idag blev det en underbar ridtur med Mia och damerna.
Alla gångarter användes om vart annat så Fresa var nästan helt nöjd, lite mer galopp hade hon nog inte sagt nej till dock ;-) 
 
Väldigt pigg och glad. Tror hon har något vår rus som spinner runt i kropp och knopp :-P 
 
Verkligen en super trevlig ridtur med mycket snack, skatt och fart :-P hehe
 
När jag kom hem fick jag hjälp av min far att byta koppjärn i två av mina sadlar då damerna musklat om sig så fint och det blivit dags att gå upp en storlek.
 
Vi märkte dock att sadeln jag köpte för en billig peng begagnad i Stockholm hade flera skador.
Pappa fixade så gott det gick och det såg bra ut. Nu ska jag bara prova ut de igen och se om de sitter bättre med större järn 
 

5h

Publicerad 2015-03-16 13:49:00 i Cereza, Fresa, Taurus, Zydansie,

I söndag hade jag ledig dag och hade bestämt mig för en lååång uteritt.
Anton hängde med me taurus och för att jag inte skulle behöva lämna någon av mina damer hemma följde Amanda med på Zydan medan jag hade Cereza som handhäst.
 
En solig vårdag fast lite halv kylig. 
Vi skrittade iväg i lugnan ro och alla hästarna var lika positiva och nöjda.
Fresa fick lite små ryck när hon inte tänkte nöja sig med endast skritt men hon fick ge med sig för inget annat var okej då Amanda bara suttit till häst ett par gånger i sitt liv och inte var redo för något mer.
 
 
Cereza fick också njuta lite lös i sista skogen då hon inte är jätte glad i att bara gå i snöre när det finns en stor härlig slog att galoppera runt i. Galoppspurt efter galoppspurt, hon hade så himla kul.
 
 
Vi red till hästbadet där vi mötes upp av mina föräldrar för lite fika i vårsolen.
Hästarna fick även de lite påfyllning med lite müslie.
 
Fresa och jag gick även ner i vattnet och plaskade runt lite. Hon verkade inte bry sig om kylan men jag rös friskt av de få droppar hon lyckades skvätta upp :-P 
 
 
Sen red vi hem med hästar fyllda av ny energi medan ryttarna var lite lagom loja. I hagen märktes det på alla att vi varit iväg i fem timmar och klättrat runt i olika skogar.
 
Vet inte vem som var tröttast (eller hungrigast) :-P 
 
 
 
 

Hemma en lördagkväl?!

Publicerad 2015-03-14 20:01:01 i Vardag,

lördagkvällar brukar vanligtvis betyda ridhus för mig och min flock men ikväll är det ju ändå mellofinal :-P 
 
Alltid varit mellofantast och aldrig missat en sändning men detta år har jag faktiskt bara sett första deltävlingen. Jätte konstig känsla men har ju hunnit med många roliga ridhusvistelser istället ;-) 
 
Men nu är det ändå final så hästarna fick vilodag då jag jobbat i vanlig ordning hela dagen och nu sitter i soffan och inväntar mello!
 
Imorgon väntar en lååång ritt med hela flocken bort till badet. Inte för att det är badväder precis, men underbar tur som ska avnjutas med hela flocken i (förhoppningsvis) solsken :-D 
 
 
 
 
 

Fredag den 13de

Publicerad 2015-03-13 22:00:00 i Vardag,

Igår blev det en arbetsintervju för min del.
Har ju jobb nu men känner att jag inte vill fastna där för alltid så nu har jag sökt nytt. Ett jobb jag tänkt till och från på under en längre period.
 
Igår var det i alla fall dags. Blev en grupp intervju, vilket jag aldrig varit med om förut och en liten rundvandring.
Spännande och lite läskigt inför alla intervjuer man gör och lika så inför denna.
 
Men kändes bra när jag var på plats och när jag åkte där ifrån :-) 
Fick berättat att svar om man kommit vidare skulle komma inom en till två veckor så bara att börja vänta.
 
Dock behövde jag inte vänta länge för istället för att vänta upp mot två veckor tog det endast 23h innan telefonen ringde :-D  De tyckte jag var en intressant kandidat och nu blir det en hälsoundersökning och förhoppningsvis sedan ett nytt jobb för min del :-) yey vad jag är glad idag. Nu bara att hålla tummarna.
 
Himla bra fredag den trettonde :-D 
 
 

Bättre med lite draghjälp ibland

Publicerad 2015-03-09 23:50:19 i Cereza, Fresa, Maggie, Ridhus, Taurus, Zydansie,

Helgen har varit full med jobb men vi tog oss till ridhuset i vanlig ordning. Denna helg blev det dags för löshoppning.
Hela flocken + Maggie var med. Dock fick inte Zydan vara med och hoppa då hon nyligen blev vaccinerad och inte fick svettas.
 
Alla skötte sig fint. Vi byggde upp tre hinder med bestämda mått som vid bedömning på ena långsidan för tecknik och styrke träning och två räcken, varav en grind, på andra långsidan som de mer kunde ta med fart.
 
Maggie fick hoppa med Fresa för att få lite draghjälp vilket blev väldigt lyckat. 
 
Taurus fick ta lite höjder, ville se vart han hade sina gränser vilket visade sig vara högre än jag trodde. Kul att se och väldigt nyttigt för honom att göra sig av med all energi och riktigt tömma kroppen på överskottsenergi och andra blockeringar han gått med ;-) 
 
Cereza fick hoppa in med sin mor och Maggie i slutet och det blev lite höjder med henne, som inte riktigt var planen men hon tog allt med lätthet och sådan glädje när hon fick leka sig fram med sin hoppglada mor som drog först och även fick leka mallig när hon drog ifrån Maggie som för det mesta hamnade sist i ledet :-P 
 
Mycket lyckad löshoppning :-D
Bara Zydan som var missnöjd över att missa hoppningen men drog ett par repor i ridhuset med de andra när alla fick vara lösa, så lite kul hade hon också ;-) 
 
 
Idag blev det galoppträning på en alldeles för fartfylld skimmel. Jobbade på min hoppäng med tempo och takt, blev även en hel del förvänd galopp då hon gärna byter vilket inte är av godo när det kommer i tid och otid :-P 
 
Planen var att jag skulle rida Zydan också men kände att lite markträning var på sin plats som en mjukstart efter vaccination vilan. Så blev tömkörning med fokus övergångar både upp och ner.
 
Mycket positiv häst som äntligen fick vara med igen ;-) 
 
Nu en date med kudden då det blir lång dag på jobbet imorgon. Natti

kall rygg är inge kul

Publicerad 2015-03-06 19:41:23 i Fresa,

Regnet droppade ner ordentligt i morse och jag kom ut till en lite småsur Fresa då det inte blev några täcken i natt eftersom det inte stod något om regn på vädret :-/ 
Fresa har lite känslig rygg och kallt regn är något hon inte riktigt gillar utan blir stel och ovillig att röra sig.
 
Men det blev en tur till ridhuset som planerat ändå. Mest för att värma igenom och prova det nya tränset! :-D 
 
Fresas nya träns är ett dyon the difference. Ett träns jag rynkade på näsan åt när det kom ut på marknaden.
Alltså ett jätte bra koncept med nackpartiet och sidostyckerna, men kunde inte för hela världen tänka mig ett sådant då det i mina ögon var det fulaste jag sett :-P haha
 
Nu har jag i alla fall skaffat mig ett då jag märkt att Fresa haft en väldigt öm nacke och jag vill avlasta den så mycket jag kan så hon inte börjar få något problem.
Så med liniment och nytt träns hoppas jag på en gladare häst ;-) 
 
Dock så kunde jag inte riktigt känna hur pass tränset påverkade henne då hon var så kall i ryggen och tog sin tid att värma upp.
Så efter lite jogg och lösgörande arbete blev hon mjukare, gladare och mer motiverad till arbete men avslutade henne då hon skulle få avsluta på topp när starten hade varit trög :-) 
 
En trevlig träning även om den inte blev så fokuserad mot något speciellt.
 
Då jag glömde klicka någon fin bild på min prinsessa med sitt nya träns får ni en bild från dyons hemsida så ni i alla fall får se hur det ser ut (fast Fresas är svart) :-) 
 
 

Återförening av musketörerna

Publicerad 2015-03-05 23:19:55 i Cereza, Lord, Wilmer,

Så mycket att skriva men dålig på att göra det :-P 
 
Förra veckan var jag, Cereza och hundarna i Stockholm i alla fall. Hon hälsade på sin far och jag hälsade på min goda vän Zaba.
 
Åkte dit tisdagen och hem torsdagen. Men även om det var en kort visit han vi med mycket kul med våra fyrbenta.
 
Då Zaba nu har fått fler installade kunde inte Cereza bara gå in i flocken som vanligt utan blev att bygga en liten hage till henne och Zabas nyaste häst "Toker" 
Men hon hälsade och pratade med alla över tråden och alla verkade hälsa henne varmt välkommen :-) 
 
 
Ena dagen drog vi iväg med transporterna till ett ställe med kilometer långa ridleder. Fick låna Zabas fina "Toker" medan hon red Wilmer och Cereza gick med hundarna :-P 
Red i ett par timmar i det underbara vårvädret, underbart!
 
 
Dagen där på tog vi en långpromenad med Cereza och Lord. Vi hamnade tillslut nere i samhället och köpte lite bullar :-P med Lord som tryggt sällskap tog Cereza det hela med ro och kollade in hur allt i stan fungerade.
 
 
Så himla härligt att komma iväg lite ibland.
Även en väldigt nyttig resa för lilla Cereza Och spännande med massa nya hästkompisar att typ dela hage med och massa nytt att titta och upptäcka.
 
Himla mysigt att se Cereza och Wilmer stå och mysa vid flera tillfällen med Lord inte långt ifrån. Precis som när hon var mindre och bodde i Stockholm en period <3 så söta så
 
 
Mycket trevlig visit :-D 
Men sen har man fått gå tillbaka till vardagen igen Med jobb som stör hästeriet :-P 
 
Lite hoppträning i ridhuset och ett par dressyrpass har hunnits med.
Idag fick jag även hem mitt nya träns. Spännande att få prova det imorgon på min vita springare, se om det gör någon skillnad.
En liten rolig knorr av detta köp är att när detta träns kom ut på marknaden tyckte jag det var så himla fult och fattade inte alls hur man skulle vilja använda ett sådant, och nu har jag ett i mina ägor :-P 
 
Vad det är för träns, historien bakom köpet och en utvärdering från passet kommer imorgon ;-) 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela