Bättre med lite draghjälp ibland

Publicerad 2015-03-09 23:50:19 i Cereza, Fresa, Maggie, Ridhus, Taurus, Zydansie,

Helgen har varit full med jobb men vi tog oss till ridhuset i vanlig ordning. Denna helg blev det dags för löshoppning.
Hela flocken + Maggie var med. Dock fick inte Zydan vara med och hoppa då hon nyligen blev vaccinerad och inte fick svettas.
 
Alla skötte sig fint. Vi byggde upp tre hinder med bestämda mått som vid bedömning på ena långsidan för tecknik och styrke träning och två räcken, varav en grind, på andra långsidan som de mer kunde ta med fart.
 
Maggie fick hoppa med Fresa för att få lite draghjälp vilket blev väldigt lyckat. 
 
Taurus fick ta lite höjder, ville se vart han hade sina gränser vilket visade sig vara högre än jag trodde. Kul att se och väldigt nyttigt för honom att göra sig av med all energi och riktigt tömma kroppen på överskottsenergi och andra blockeringar han gått med ;-) 
 
Cereza fick hoppa in med sin mor och Maggie i slutet och det blev lite höjder med henne, som inte riktigt var planen men hon tog allt med lätthet och sådan glädje när hon fick leka sig fram med sin hoppglada mor som drog först och även fick leka mallig när hon drog ifrån Maggie som för det mesta hamnade sist i ledet :-P 
 
Mycket lyckad löshoppning :-D
Bara Zydan som var missnöjd över att missa hoppningen men drog ett par repor i ridhuset med de andra när alla fick vara lösa, så lite kul hade hon också ;-) 
 
 
Idag blev det galoppträning på en alldeles för fartfylld skimmel. Jobbade på min hoppäng med tempo och takt, blev även en hel del förvänd galopp då hon gärna byter vilket inte är av godo när det kommer i tid och otid :-P 
 
Planen var att jag skulle rida Zydan också men kände att lite markträning var på sin plats som en mjukstart efter vaccination vilan. Så blev tömkörning med fokus övergångar både upp och ner.
 
Mycket positiv häst som äntligen fick vara med igen ;-) 
 
Nu en date med kudden då det blir lång dag på jobbet imorgon. Natti

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela