Löshoppning

Publicerad 2014-04-21 02:00:00 i Cereza, Maggie, Ridhus,

I söndags blev det lite löshoppning.
Jobbade till sent så Stella och hennes far red/gick över Maggie och Cereza till ridhuset.

Möte upp dom där och även Stefans medryttarhäst fick vara med och leka. Vi började med honom och han skötte sig fint. Innan har vi tränat många olika övningar för att få igång tankeverksamheten och få honom att lugna sig på hinder av sig själv.

Han har varit jätte duktig och idag fick han prova på lite höjder istället. Lite svårt då inte tekniken riktigt är super bra men ack så kul verkade han tycka =)

Maggie blev nummer två ut och tror det har framgått i mina texter att hon lätt stressar upp och rusar samt att hon tycker det är super kul att hoppa.
Blev lite förvånad när hon inte ens höll galopp mot hindren och bara segade sig runt.

Utan ryttare fanns inte fartdåren kvar i henne. Vi fick upp henne i galopp och hon fick hoppa runt lite en stund innan lite egen drivkraft började komma fram.
Men för att inte köra helt slut på henne avslutade vi när hon hoppade fint och höll galopp innan och efter alla hinder i följd.

Mer träning så kommer hon nog snart på det hela. Zydan hade ungefär samma problem till en början medan hon nu suger tag och jobbar för egen maskin i det lösa arbetet också så Maggie ska nog inte vara något problem ;)

Sist ut var Cereza.
Bad pappa filma lite med min mobil.

Hon har endast löshoppat helt själv en gång innan, annars har hon alltid hoppat med sin mor eller Zydan. Första gången var lite läskig och hennes egna drivning fanns knappt men idag tyckte hon det var roligare.

Busade fram en leksam galopp genom att ”galoppera” med henne på insidan av linan och använde rösten för gas och broms.
Inte ännu 1 helt år gammal men sköter sig så bra och löser de problem hon möter på som när hon kommer lite nära eller lite långt ifrån. Min duktiga lilla tjej <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela