Iskallt roande

Publicerad 2014-01-31 20:59:00 i Fresa, Zydansie,

Snöig uteritt med Stella idag då.
När vi åkte ut var det inte allt för illa men väl ute och dags att sadla på hästarna började det snöa något fruktansvärt och allt blev vitt, blött och kallt.

Men iväg red vi, på långtur och allt hehe

Lite skare på visa håll men på andra ställen bara mjuk djupsnö att pulsa i. Både travade och galopperade i flera omgångar och Fresa bara älskade att äntligen få vara med och springa lite.
Inget bock och rusk idag då hon hade full fokus på den djupa snön att försöka ta sig igenom i balans.

Zydansie skötte sig bra även då hon tyckte det var onödigt att pulsa snö, hon verkade inte förstå varför inte marken var mjuk och plan som innan vintern, var ju mycket lättare att springa då ju :P

Vi avslutade med lite galopparbete för Stella och Zydan då de inte hittade varandra i fattningarna riktigt. Satte mig själv upp en sväng då Zydan gick in i sig själv och slutade lyssna där i snöstormen.
Flyttade lite bakben och väckte upp henne tills hon började öppna ögonen och ta för sig igen då fick Stella hoppa upp och leka vidare på idén

Efter ett par underbart kraftfulla galoppfattningar som verkligen rullade genom hela hennes kropp drog vi ett par repor i full fräs med bägge damerna bara för att låta dom tävla lite mot varandra. Inte för att Zydan har så stor chans mot Fresas fullblods tempo ;) även då hon inte är igång för full speed riktigt än

De njöt i fulla drag av att få sträcka ut och tävlingsskallen kom fram på de bägge även då snöstormen bromsade lite.

Vi red skogsvägen hemåt igen och arbetade effektivt i hagen med vatten, mat och täcken för nu var vi lagom frusna och bara ville hem till värmen :P
Hundarna var med under hela ritten och kämpade genom snön med sina små korta ben, inte lätt men nu kommer de sova gott inatt.

Så himla underbart och ruskigt kul även om det var blött och svinit kallt haha
Nu känns det bättre inför söndag när bägge hästarna fått springa av sig och busat runt i snön och vi ryttare också fått busa runt lite.

 

Ett par timmars sömn senare

Publicerad 2014-01-31 10:47:18 i , Vardag,

Vet inte vad som hände.
Var super trött igår men kunde bara inte somna. Sista gången jag kollade på klockan hade den passerat fyra :-/
 
Klockan ringde hur som haver vid sju då jag skulle på möte vid halv nio.
Nu hemma igen och inte ett dugg klokare :-P
 
Tog tag i mina stinkande hundar och gav dom en rejäl rengöring så nu är de rena, fina och luktar mycket mycket bättre :-)
 
Nu lite vila innan jag ska göra lite lunch och vänta in Stella för våran uteritt i detta vackra väder(?)
Usch, snöblandat regn.
Men man har inte roligare än man gör sig så nu ska vi ut och ha kul :-P
 
mina hundar älskar (inte) att duscha <3

De tre musketörerna

Publicerad 2014-01-30 23:31:20 i Cereza, Lord, Wilmer,

Innan John Blund han komma klickade jag in på mejlen där jag fått en hälsning från Cereza igen =)

Hon har börjat gilla sin far mer och mer, de springer nu runt och busar i sön i full galopp. Låter så himla härligt. Önskar jag varit där och fick se det ;)

Dock har Zaba varit lite väl generös med hippolyts mash och har gett henne samma giva som Wilmer får. Alltså alldeles för mycket och hon har gått och blivit lite rund, min lilla köttbulle <3

Hoppas Zaba nu sänker givan som jag önskat, om inte så blir det mindre när hon kommer hem igen så bara att njuta Cereza! ;) hehe

Väldigt kul att få lite uppdateringar om min lilla tjej. Ska nog åka upp och hälsa på snart även om det inte är allt för lång tid innan hon kommer hem igen.
Dock vet vi inte om hon stannar eller behöver åka tillbaka igen =/ det får tiden utvisa

"De tre musketörerna"
 

Taurus och Billy

Publicerad 2014-01-30 23:17:00 i Haghäng, Vardag,

Idag blev den en tripp till min goda vän Linn. Vi stod i samma stall förut och efter att jag hyrde egen mark att ha hästarna på har vi varit typ grannar. Nu har även hon lämnat det stallet bakom sig och jag tog bilen ut och kollade in det nya stallet de flyttat in på.

Hon hade fått det väldigt mysigt och de verkade trivas väldigt bra =)
Hennes grabbar, Billy och Taurus, hade hon redan plockat in när jag kom och de stod och mumsade glatt på sitt lunch hö.

Vi snackade om allt mellan himmel och jord (mest hästrelaterat såklart då vi är hästtjejer hehe)
Borste och sadlade på för en liten runda. Fick sitta på hennes fina Taurus som är lite av ett krutpaket.

Vi skrittade längs en väg då hon ännu inte hittat några bättre ridvägar på denna korta tid. Men när jag såg ett traktorspår in i skogen tyckte jag vi skulle följa det och se om vi själva kanske skulle kunna hitta en roligare skogsrunda i snön :P

Vi började hitta uppsatta band bland träden och i och med det även en väldigt trevlig ridrunda. Vi var ute och pulsade i snön i en timme innan vi väl kom ut ur skogen vid stallbacken igen.
Vissa ställen var snön så hög de räckte över knäna på hästarna och terrängen gav mycket klättring upp och ner, super träning och lilla Taurus var lite svett när vi kom tillbaka.

Super mysig ridtur på underbar häst och med underbart sällskap, mycket skratt och tjatter hans med och jag rullade från stallet med ett leende.

 

På kvällen väntade mina egna flickor på mig. Nu hade dock blåsten tilltagit en hel del och det snöade för fullt. Min uteritt jag planerat kändes inte lika lockande längre.
Mer kel blev det istället och vi gick in i ligghallen där de fick sin kraft och en massa mys innan jag åkte hemåt igen.

Kände igenom dom och de var mjuka och fina i kroppen, kunde inte märka av någon större träningsverk vilket var väldigt skönt och jag kunde släppa det dåliga samvetet om att inte tagit damerna på promenad efter gårdagens hoppning.

Så himla skönt med så stor och kuperad hage, de går av lite av sin träningsverk av sig själv ;)

Imorgon blir det en lång uteritt med både det ena och det andra. Drar med mig Stella som sällskap och vi ska ut och bara ha jäkligt kul ;)

Nu ropar kudden.
Natti natt.

Hoppträning med blandade känslor

Publicerad 2014-01-30 20:32:00 i Fresa, Mango, Ridhus, Zydansie,

Igår körde vi på lite hoppträning då

Pappa följde med me fyrhjuling och släp så att plocka fram och bort hindren gick jäkligt snabbt, så himla skönt. Ett stort tack till min far!

Började med Fresa som just nu är mer dynamit än någonsin. Blivit av med bebis som sugit energi från henne, kommit igång med klättring och arbete från marken (men inget sträcka ut i rasande fart som hon önskat) och är i fint hull och på väg och muskla sig fint.

Nu när hon fick på sig sadel, träns, ryttare och var omringad av hinder, EXPLOTION!!! Hahaha XP

Travade fram i något som kändes som en överdrivet ökad trav som inte gick att lugna ner. Tog inte lång stund innan hon rullade in i galopp och ruskade järnet, små bock om vartannat och hon visade verkligen hur mycket rörelse och energi hon samlat på sig haha

Hoppade fram på ett par små hinder och hon bokstavligen attackerade hindren. Även om jag lyckades hålla en någorlunda lugn galopp spelade det ingen roll tre galoppsprång inpå hindret för där exploderade hon och for iväg och över hindret.

Höjdes upp till 80 då vi ska ta oss runt en 70 bana på söndag.
Inte för att höjden är någon som helst problem men som en start är det dumt att gå högre innan hon musklat sig för mer arbete och höjd igen som innan dräktigheten.

Fort är bara förnamnet haha och all rusk och bock när jag höll in och inte lät henne springa allt för fort skulle vi ju kunna skippa på söndag, det är ju ändå stillbedömning XP

 

Byte sen till Zydan och hoppade fram på hindren innan vi höjde. Fastnade helt i Fresa och hade väldigt svårt att följa med, Zydan blev förvirrad (precis som sin ryttare) och nitade av osäkerheten jag tillät henne känna =/ Sen hade vi också fyrhjulingen ståendes i ett av hörnen, enligt Zydan är fyrhjulingen ute efter henne. Väldigt svårt att fokusera på hindren och sin ryttare när man hela tiden måste hålla fyrhjulingen under uppsikt XP
Vi tappade flytet i ett par hopp och det blev knackigt och vingligt medan andra hinder blev precis som dom skulle.

Höjden gick upp på metern och jag och Mia (som också hoppat fram på lägre höjd) fortsatte träningen.
Mia hade det inte lätt med sin rädsla för så höga hinder och en Mango som inte riktigt har självförtroende att hoppa utan rätt mycket stöd och uppmuntran från sin ryttare. Men de skötte sig fint även om de fick ett par nitar och knackiga hopp.

Zydan och min träning fortsatte lite knackigt men över tog vi oss och det är med blandade känslor jag tänker på söndagens tävling med stillbedömning hehe men om vi håller oss till de bra hoppen som faktiskt var fler så ska det nog bli en kul tävling ;)

Tyckte alla våra hästar var så himla duktiga och även om denna träning inte var den bästa för någon av oss fick vi ut en hel del av den och nu kan vi bara gå vidare och komma framåt i träningen. Kan ju inte alltid gå bra, hur ska man då veta när det går bättre än innan? :P


Blev inget fotat eller filmat från kvällen men hittade istället denna bilden som jag verkligen älskar.
Mia på min älskade Rosie (R.I.P) och jag på Fresa <3
 

Två istället för en

Publicerad 2014-01-28 22:06:00 i Fresa, Zydansie,

Klippning som sagt.

Red över damerna till ridskolan och ställde upp Zydan i uppbindningsspiltan  och fick låna en box till Fresa =)
Vi väntade in min far som skulle komma med klippmaskin och grejer så Zydan fick stå en stund och kolla in omgivningen. Tror det var rätt bra, hon verkade lugna ner sig snabbt och var näst intill avslappnad när maskinen väl kom.

Hon var inte helt okej med det hela men stod ändå snällt. Dock otroligt kittlig när hon inte slappnade av.
Blev väldigt hackit och konstigt till en början men snyggade till det hela efter hand när hon började bli mer bekväm med det hela och slutade studsa med musklerna :P

Blev en spårklippning som den vi klippte på Mango där vi alltså klippte undre delen av halsen, hela bogen, bringan och magen. Linjen från huvudet går i en sne linje ner mot skapet så att hon fortfarande har så mycket päls kvar som skyddar mot väder och vind som möjligt men ändå får bort så mycket så hon slipper rinna bort vid träning :P

Nu får vi se om denna klippning räcker eller om mer päls behövs skalas bort för att hon ska slippa svettas så mycket vid träningarna. Men då kör vi igen, det var ju inte allt för jobbigt även om det kanske inte var det roligaste hon varit med om.

När vi var klara med Zydan började vi diskutera Fresa.
Jag hade bestämt att vänta med henne till efter återbesöket som jag skrev tidigare, men nu när vi stod där i stallet med maskinen framme gick vi igenom Fresa ordentligt över halsen för att se hur hon reagerade. Inte någon reaktion alls, inga ömma punkter eller knölar =)
Så även hon fick sig en spårklippning för att slippa allt svett vid träning. Hon där emot stod och sov när jag klippte, ingen som behöver hålla i henne precis XP

Så himla skönt att hon är så cool min lilla älskling. Zydan lär sig väl hon med ;)

Två rakade hästar studsade och småsprang hela vägen hem sedan och jag satt kvar nätt och jämnt hahaha tänk vad en liten klippning kan göra XP
Tokdamer <3 

(väl tillbaka i halgen blåste det halv storm, kan också bidra till den galna ritten hem även om dom på denna bild ser väldigt sömniga ut ;P )
 
Åkte ut senare på kvällen igen för att ge lite kraft, byta täcke och kolla om de lugnat sig ;)

De var varma och sköna även då de hade sina vanliga täcken, känns skönt. Så slipper jag täcka på ännu mer även då det knappt är kallt ute, utan de kan ha sina vanliga täcken som skyddar dom från de kalla vindarna och nederbörden.

Vill slippa slänga på en massa varma täcken som hindrar deras rörlighet, trycker på bogarna så det kan bli skav och kan bli för varmt om de rör sig som normalt och då kan bidra till att de blir mer stillastående, inget jag önskar mina älsklingar. De ska få röra sig som de vill utan att få skav eller bli för varma utan bara skyddas mot den värsta kylan och vädren.

De är ju ändå hästar inga porslinsprydnader! =D

Redan imorgon blir det att prova den nya klippningen då vi ska iväg och hoppträna lite i ridhuset.
Mia kände sig inte allt för säker så sin hoppning med Mango och hon är anmäld till söndagens hopptävling precis som jag och Stella. Hon har dock inte hoppat ”riktigt hinder” på över en månad och kände att hon ville hoppa igenom sig och Mango inför tävlingen.

Jag och damerna följer med och kollar läget vi med ;)

Klippning

Publicerad 2014-01-28 07:26:00 i Fresa, Zydansie,

En tidig morgon (om man jämför mot tidigare mornar nu under en period :-P)  och dags att ge sig ut i snön.
 
Ska rida över tjejerna till ridskolan för nu ska Zydan bli av med lite päls.
Träningarna börjar bli tuffare och tuffare och svetten bara rinner, känns inte så sjyst så nu ska jag skala av en del och se om hon kan bli lite mer bekväm och glad i träningen igen. :-)
 
Dock vet jag inte hur hon kommer reagera då hon är lite spooky och stressar lätt upp vid höga och ovanliga ljud. Men blir nog bra, har gått om tid och hon ska om inte annat lära sig bli kompis med klippmaskinen.
 
Fresa ska också bli av med lite päls men inte just idag. Henne väntar vi med till efter återbesöket hos Torbjön så vi vet att vi inte behöver sticka henne mer och att hon i ett par dagar nu haft en del smärta i halsen vid beröring efter sprutorna och då ska slippa en klippmaskin över halsen.
Annas skulle hon behöva det nu vid träning, men snart så
 
Sen får vi se hur fötterna ser ut också och kanske även verka lite. Se vad som behövs göras
 
 

Snöstorm

Publicerad 2014-01-27 18:05:40 i , Fresa, Zydansie,

Även om termometern sa att det bara var -3 idag har snöovädret och den hårda kalla blåsten gjord att det känts mycket kallare.
 
Väntade till efter lunch med att åka ut till hästarna då jag hoppades på att det skulle ge med sig lite, men icke. Bara att åka ut
Det milda vädret hade gjort de yttre skaltäckena plaskvåta, hade lika gärna kunnat regna :-/ usch
 
Bara att hänga på tork och på med nytt ;-) men innan dess körde vi på en uteritt i snöstormen.
Red på Zydan och Fresa som handhäst. Vi red längst vattnet en bit där vi höll på att blåsa bort innan vi klev in i skogen och klättrade runt lite istället.
 
Skogen var täckt av all vit fin snö och vart man än tittade var det som att titta på en underbart fin vintertavla.
Näst intill vindstilla,  all underbar natur och mina älskade tjejer gjorde mig varm i hjärtat och jag satt och njöt hela ridturen <3
 
 

Du får bära dig själv!

Publicerad 2014-01-27 13:31:00 i Mango,

Igår hade jag ju hand om Mango igen

Blev en sen eftermiddags tur, först ut till mina egna damer för att medicinera Fresa. Nu är sista sprutan avklarad och nu inväntar vi återbesöket för att se så allt läkt som det ska =)

Åkte ut till Mango och mockade, fixade hö o vatten innan jag plockade in honom. Nu hade dock mörkret tagit över och mina galopp planer i snön avbokade jag lika snabbt.
Vi hamnade istället på den upplysta ridbanan och där red vi runt i nästan två timmar.

Låter lite konstigt, jo jag vet. Men Mango har sen han kom till Mia gått igenom en stor viktminskning och nästan enbart tränat fram glädjen till att röra sig och springa fort :P
Nu när lite mer dressyrarbete krävs av honom visar han upp lite otrevliga grejer som att gå emot tryck från bettet som han någonstans på vägen snappat upp omedvetet från hans ryttare.

För att förklara lätt vad som händer så tänk er att ni går i vänster varv och vill böja hästen lätt till vänster, den lägger då alla sina 600kg i er hand och ber er hålla upp honom där utan att böja sin hals, ställa sin nacke eller bära upp sitt huvud själv samt fortsätta gå framåt.

Mycket svårt och jobbigt enligt Mango
Vi skrittade runt och runt och endast tränade på att ge efter för tryck. Många säger att man måste rida med en konstant kontakt i hästens mun, och ja visst det kan man ju ha men kanske inte så att man behöver hålla hela hästen uppe.

Vad jag vill när jag rider (oavsett inriktning) är att även om en kontakt finns mellan bettring och min hand så ska hästen bära upp sitt huvud själv i en ställning och böjning så jag lätt kan med små små hjälper i handen få fram en förhållning, mer/mindre ställning, mer/mindre böjning, sökning neråt, upplyftande tygeltag, samling med mera. Detta kan jag omöjligt få fram med ett konstant tryck och drag från hästens sida
(uppmärksamma att detta handlar nu om handen, har inte tagit med resterande kropp just i detta inlägg även då det självklart inte är i handen ridningen sitter)
Alltså otroligt viktigt att hästen vet vad trycken betyder och då inte vid första minsta kontakt lägger sina 600kg emot det lilla tryck som kommer och totalt struntar i att ens försöka förstå.

Trist att han gått in och blivit sådan och Mia är också otroligt less på att han inte längre visar intresse för att försöka utan bara när det går rakt fram och i full fart är det kul =/

Nä nu ska vi vissa honom en väg in i det roliga arbetet igen! ;)

 

Denna tid jag nu spenderade på banan handlade helt och hållet om att han med en böjning skulle bära sitt egna huvud, låta bli min hand och fortsätta framåt i skritt.
Fick vara väldigt påhittig och överaska honom men nya tekniker och övningar i själva övningen för att han inte skulle sura ihop totalt och börja resa på sig.

Först efter en timme i skritt började han åtminstone försöka förstå. Lite små bakslag men innan passet var över hade vi kunnat ha en ställning, böjning i både en lägre och lite mer upplyft huvudposition där han bar det själv och traskade på framåt. La till korta intervaller i trav för att se om bärigheten var kvar även där, lite jobbigare men han försökte åtminstone ibland =)

Duktiga lilla gubben, sen blev det gottis i krubban innan jag åkte hemåt igen

Mango och Mia härom dagen
 

Medryttare?!

Publicerad 2014-01-25 23:33:00 i Haghäng, Mango,

Dagen idag har varit rätt så slapp

Planen var ju egentligen att jag skulle varit i Linköping men det hela sprack.

Hästvakt hade jag ju fixat, underbaraste Stella, och tänkte inte ta helgen med damerna ifrån henne nu när allt var planerat.
Var i alla fall ute en snabbis imorse och medicinerade Fresa, gav frukost kraft och drog av täckena så de skulle få lufta pälsen tills Stella kom.

Lämnade sedan damerna och åkte till granstallet då jag istället nu fått hjälpa Mia med Mango.
Hon jobbar fullt hela helgen och hade ingen bil hemma för att smidigt kunna åka ut och fixa det nödvändigaste.

Mockade hans box, packade höpåsar, fyllde vatten, ställde fram kraften och gick ner i hagen och klappade om honom lite innan jag rullade hemåt.
Blev ingen ridning eller arbete idag för gubben men imorgon ska jag nog göra något slags arbete med honom.

Känns konstigt att vara medryttare när man äger tre egna hästar XP hehehe för det e väl vad jag skulle kalla mig själv gällande Mango lite då och då

Stella rapporterade att hon haft en lång och härlig skogstur med damerna idag <3 mycket trevligt att höra.
Får se om rapporten imorgon är lika positiv eller om damerna spelar henne ett spratt. Planen är nämligen lite barbackaridning med fokus på balans, bålstabilitet och att stärka sitsen på Stella, hon har ingen Elin som tjatar från mitten så får se om hon saknar det eller trivdes bättre utan imorgon :P hehe

Mango den dagen vi hämtade hem honom till Mia ända från Göteborg
 

Ny header

Publicerad 2014-01-25 23:13:00 i Vardag,

Har allt för länge haft en höstig header men inte haft orken att byta även då jag velat sååå länge då det faktiskt är vinter och snö nu =)

Nästa problem blev ju då bilder. Har inga bilder som inte är tagna med mobilkameran från denna vinter, de blir ju lite gryniga och inte allt för bra i större format. Även då jag inte äger någon systemkamera har jag ju andra mindre men helt okej kameror att fota lite smått med, men har bara inte blivit av.

Igår tog jag ju med kamera när Mia och jag skulle rida lite dressyr ute på en äng.
Blev lite fina bilder på Zydan och mig även då de inte blev super skarpa pga vädret. Men nu fick jag lite ny energi men då kom problem nummer 3.

Jag är värdelös på att göra headers XP hahaha

Klippte och klistrade lite med denna bara för att få upp någon ny tills vidare. Även om den är enkel tyckte jag faktiskt den blev helt okej.

Ett stort tack till underbaraste Stella som hjälpte mig att få upp den här på bloggen =D Tack!!!

Nu har en liten foto session med Stella planerats för lite finbilder i snön, hoppas på bättre och soligare väder.
Får se om jag ska planera in en privat utan hästar snart också. Är rätt kul att ha fina vinterbilder av en själv också. Vi får se

Tillsvidare får denna pryda min blogg.

 

Dressyr på de röda

Publicerad 2014-01-25 17:13:15 i Fresa, Mango, Zydansie,

Igår hade jag och Mia bestämt en ”dressyr-date” med våra snygga dressyrhästar ;)

Vi slog på stort och lindade upp våra hästar och sadlade på med dressyrsadlar, Mia slog till och med på ännu större och valde att dressyra på kandarstången.

Vi red iväg en bra bit genom lite skog som framskrittning innan vi kom fram till planerad snötäckt äng. Red fram lite i trav och galopp.

Zydan var väldigt pigg men riktade inte riktigt sin energi åt det håll jag ville utan tyckte bara hon kunde springa på utan att ta i. Jobba är ju jobbigt!
Vi jobbade vidare och stundtals vart hon mycket fin i både traven och galoppen även då hon inte riktigt orkar hålla i under någon längre stund. Men lite i taget så är vi snart där vi vill ;)

Tittade till Mia och de såg ut och kommit igång rätt bra även då Mango inte heller verkade vilja lägga all energi på rätt saker hela tiden.
Kameran åkte fram och vi knäppte lite kort på varandra. Dock är jag en värdelös fotograf och lyckades inte få ett enda fint kort i rätt tillfälle under deras galopparbete, ne usch varför kan inte kameran fixa sådant själv.

Tyckte dom var fina tillsammans och sen blev det vår tur och nu tyckte Zydan att ja var lite väl jobbig som bad om mer jobb XP
Men stundtals valde hon att ta i och Mia fick ett par fina bilder på oss också

 
mitt lilla krutpaket ;P

Vi red tillbaka till hagen där Fresa väntade på oss. På vägen blev vi uppmötta av Elise (Mias dotter) på en lånad häst från deras stall.
Väl i hagen fick Zydan gå in och äta lite medans jag plockade ut Fresa för en liten uteritt. Mia som nu var nätt och jämnt sönder frusen red tillbaka till stallet för att få upp värmen med mockning mm. Jag och Elise red en jätte mysig runda i blåsten

Våra små hästar tävlade under hela rundan. Hennes ponny som inte tog så långa steg fick hela tiden trava ifatt då Fresa skrittade ifrån honom, och varje gång han kom travandes ökade hon ännu mer för att han inte skulle få komma ikapp ;P sötdjuren

Underbar tur med mycket trevligt sällskap <3

Hälsning från storstaden

Publicerad 2014-01-24 10:49:00 i Cereza, Lord, Wilmer,

Cereza hälsar från huvudstaden att det är toppen i sin nya stora hage och att Lord och Wilmer tar väl hand om henne :-)
 
Zaba informerar att hon stöddat till sig och snor mat från grabbarna och har även provat att vara kaxig mot Zaba just vid fodring. Men då höll hon på att bli utan mat :-P det e bra hon håller pli på min bebis så jag inte får hem en odräglig unghäst sen haha
 
Nu har de även fått in en stor höbal i hagen. Denna har nu blivit Cerezas nya favorit och hon kan inte bry sig mindre om att de andra för länge sedan gick ifrån henne och balen.
 
 
 

Dags att kliva upp igen

Publicerad 2014-01-23 22:17:57 i Fresa, Haghäng, Zydansie,

Nu har jag friskförklarat mig själv.
Kände ingen ro i kroppen att ligga sjuk när jag vaknade i morse och det tog jag som ett friskhets tecken ;-)
 
Ut till damerna runt lunch med far för medicinering av Fresa. Bara tre dagar kvar, så skönt.
Känner mig så elak när jag måste sticka in en lång nål i henne varje dag :-/ men det hjälper henne <3
 
Drog av täckena och lät de lufta sin päls medan vi åkte hem en sväng.
 
Tillbaka till eftermiddagen och tänkte nu longera dom lite i snön och över ett par av mina terränghinder i hagen.
Satte på repgrimma och 8meterslinan på Zydan som fick börja.
 
Kollade av på volt alla gångarter och att hon fortsatte vara lyhörd oavsett gångart och hinder.
Skickade över henne över både stockhinder och däckhinder när hon var varm i kroppen. Fina språng och fin galopp
 
Fortsatte sedan träna hennes galopp då hon har en svagare vänstergalopp och nu hade jag perfekt tillfälle att låta henne träna sig själv utan ryttare men ändå med motstånd av snön.
 
Mycket stolt över passet och en trött Zydan fick sedan vila medan Fresa fick på sig grimman.
 
Eftersom hon fortfarande medicineras vill jag inte jobba henne svettig utan bara få henne att arbeta med huvudet idag.
Dock hade hon andra planer och avslutade nästan alla övningar jag bad henne göra med ett bocksprång och glädjerus runt och runt i snön. Sötsork <3
 
Med denna glädje i kroppen kunde ja inte neka henne lite hoppning då jag vet hon älskar det så skickade henne över ett par småhinder som avslutning. Frågar man henne var de minst 1.20 höga haha :-P
 
Sen blev det lite kraft och på med täcke för natten innan jag åkte hem. Nöjd och glad men lätt matt
Nu lite vila i soffan innan det blir dags för sängen.
 
 

Nerbäddad igen

Publicerad 2014-01-22 16:55:58 i Haghäng,

Efter ett effektivt dressyrpass med Zydan i måndags och även ett långt inlägg om månaden och nya krafter att få igång bloggen igen blev det ett rejält bakslag.
 
Magsjuka :-(
 
Är oändligt tacksam för mina älskade föräldrar som tog sig an mina älskade hästar igår och åkte ut och gav mat och medicinerade Fresa
 
Idag kravlade jag mig upp ur sängen och åkte ut med min far för att sköta fodring och medicin.
Kanske inte det bästa då kroppen skrek nånstopp och jag nu ligger under täcket igen och våndas :-(
 
Hoppas på en lugn kväll och natt så jag kan bli frisk snart igen och kan få återgå till vardagen och mina älskade hästar <3
 
 

Från 6hästar till två

Publicerad 2014-01-20 20:27:54 i Cereza, Fresa, Haghäng, Lord, Mango, Wilmer, Zydansie,

En månad har snart gått av detta år och det har hänt så himla mycket som jag inte tagit mig tid och berättat för er. Ber om ursäkt, men är överraskad över hur många av er läsare där ute som fortsatt klicka er in här. Tack =)

En fullspäckad start på året fick jag med massor av jobb och fem hästar =)

Många underbara uteritter blev det, ibland med enstaka eller delar av hela stora flocken och ibland fick alla hästarna följa med ut i skogen tillsammans =) så himla underbart!

 

 

Cereza fick fortsätta bekanta sig med sin far men för det mesta fick Wilmer gå i en egen hage då han blev otrevlig mot sina hagkompisar så länge Fresa var i närheten.
Deras historia tillsammans snurrar till det för honom :/ så blev lugnare när han fick gå själv så blev planen att Cereza, Lord och Wilmer skulle få bli en flock när de åkt upp till Stockholm istället.

Vi fick sedan finbesök av Mango som till en början fick gå med Lord och Cereza men fick sedan gå in till Fresa och Zydan då han stod och suktade efter ”sina” damer.
Det blev lugn och ro i hagarna bara Mango som lekte lite hingst ibland och gick och gnabbades med Wilmer vid tråden :P haha de såg så söta ut när de stod mule mot mule och mumlade lite tyst och Mango sedan slängde upp sitt huvud i luften och skrek som ett sto, vilken man :P

6hästar under en period var lite mycket, men trivdes ändå som fisken i vattnet. Skulle bara behövt vara lite mer ledig XP

 

Dagen kom då de tre svarta små hästarna skulle upp till Stockholm.
Lastade in Wilmer i sin transport och Lord och Cereza i min. Cereza gick in så fint och åkte lugnt bredvid Lord hela vägen =) min stora tjej <3

Väl på plats gick vi ett varv i deras enorma nya hage för att visa dom vart tråden var innan vi släppte dom. Det var lugnt och de strövade runt och kollade runt medans vi hjälpte till med lite arbete av hagen som var kvar.

Vi åkte iväg och tog en lunch tillsammans innan vi fixade klart med vatten och hö till våra fina hästar. När klockan blev allt för mycket drog vi oss hemåt igen och lämnade Zaba och den lilla flocken.

Allt har funkat fint sen dess och de går jätte bra ihop =D

 

Dagen efter blev det dags för en ny tripp med hästtransport, denna gång var det Fresa och Zydansie som fick ut och åka lite.

Ett tandläkarbesök var inplanerat. Fresa som vid tidig ålder blev avsparkad käken och sammt fått en tand krossad skulle nu genomgå en operation och ta bort tanden som fått sitta kvar som skydd för de andra tänderna. Fistelgången som även bildats skulle fixas till.

Allt gick bra och de fick ut alla bitar av tanden och de var nöjda över hur allt såg ut. Ett återbesök om tre veckor är planerat för att se att det läker som det ska eller om de uppkommit något dom behöver fixa till.

Zydan fick en genomgång och check av sina tänder och allt såg bra ut. Gjorde även en bettkontroll och de bett jag hade låg bra, skönt att få bekräftat även om jag inte trott något annat ;)

 

Det har hunnits med en hel del uteritter med massa trevligt sällskap och träningar i ridhuset också under denna månad och träningen fortsätter med damerna.
Fresa går på medicin i 10dagar men jobbas både från marken och lite uppsuttet under tiden. Bara hon inte blir svettig får hon jobba på då hon blir så lycklig av att det <3 min lilla älskling

 

Ja det blev en lång novell ändå ;P men nu hoppas jag att mina uppdateringar kommer lite tätare än det nu blivit så alla där ute får något nytt att läsa när ni ändå klickar er in ;)

(Detta har blivit standard efter ett träningspass i ridhuset. Lite otympligt med sopkvast men vad gör man inte när rotborsten ligger hemma och man har en häst att borsta av innan hemgång ;) hehe)

Tre svarta hästar, en vinst och ett nyår

Publicerad 2014-01-01 18:55:00 i Cereza, Fresa, Haghäng, Lord, Ridhus, Wilmer, Zydansie,

Snart har ännu en vecka gått sen sist och en massa har hänt, här kommer ett par grejer.

Zaba kom ner igen till mig och denna gång hade hon Wilmer med sig. Lord står ju hos mig sen tidigare då jag behövde låna mig en häst för Cerezas avvänjning och nu skulle Zaba åka utomlands över nyår och då erbjöd jag mig själv som hästvakt åt underbaraste Wilmer <3 också.

Byggt en hage i hagen åt honom och efter att han fått komma ut från transpoten och kollat runt i sin nya hage tog jag och Zaba en underbar uteritt på mina damer.

 Zaba verkar gilla Zydan ;)
 

Helgen kom sen och det blev en hoppträning för Zydansie i ridhuset under lördagskvällen. Ett litet genrep inför söndagens tävling som både jag och Stella var anmälda till.

Stella fick börja och vi gick på ganska hårt på hennes sitts, mot slutet flöt det fint och jag satt upp och bara kände igenom Zydan och mig själv på högre höjd. Lite loj så där i slutet men hoppade fint.

Söndagen bjöd på en liten klubbtävling.

Stellas började i en 70cm klass. Lite förvirrad framridning med hästar överallt men Stella verkade ändå få rätt bra koll på läget och lät sig inte påverkas allt för mycket.

Hon nollade sig i både grundomgång och omhoppningen, så himla stolt över mina tjejer =D

Sista klassen blev det min tur att sitta upp på en redan uppvärmd och framhoppad häst.Lite lyxigt ska det vara ibland ;)

Zydan var lite loj men lyssnade fint.

Nollade grundomgången och även så omhoppningen och fick exakt samma tid som en annan tjej i klassen. Hamnade på en delad förstaplats =D

 Älskade häst <3

Sen kom nyår. Var tidigt i hagen och pysslade om mina hästar och mina gäster.

Gjorde i ordning med hö och vatten som skulle räcka även hela onsdagen då jag inte skulle vara hemma först onsdagskväll och Stella som skulle ta hästarna skulle slippa slita och släpa allt för mycket.

Under tiden jag fixade med allt släppte jag in Wilmer till sin dotter och Lord. Meningen är nämligen att Cereza sen ska följa med Zaba upp till Stockholm ett tag och dom då ska gå ihop där, kände då att de redan nu skulle börja gå ihop sig i sin nya lilla flock.

 

Allt gick bra men det fick räcka med en timme denna dag då jag inte ville lämna dom så sin första natt när jag inte skulle vara hemma under kväll och natt.

Wilmer fick gå in i sin hage igen och jag åkte hem efter att allt hö och vatten var fixat, för lite förberedelse inför kvällens nyårsfirande.

Kvällen spenderades sen med ett glatt gäng hemma hos Mia och hennes sambo. Nu har vi gått in i 2014 och jag har stora förhoppningar på detta år ;)

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela