Första avramlingen, rakt ner i plurret

Publicerad 2014-06-30 23:47:44 i Maggie, Mango,

Ledig hela dagen igår och långritt med bad har varit inbokat med en kompis ett tag nu. Dock viste vi inte om vädret skulle funka då det regnat till och från i ett par dar men vi blev positivt överaskade av den varma och trevliga dagen vi fick :-) 
 
Jag red Maggie och Anton fick sitta på Mango som vi lånat dagen till ära.
 
 
 
Ridturen dit gick väldigt bra även om jag råkade tappa bort stigen i en av skogarna :-P 
Men hade ju koll åt vilket håll vi skulle och lyckades komma ut precis rätt.
 
En timme senare kom vi fram till badplatsen, hoppade av och drog av träns och barbackapaddar för en liten paus. Även lite fika för oss tvåbenta medan de fyrbenta fick stå och vila vid varsitt träd.
 
 
 
När matsäcken var intagen åkte badkläderna på och vi upp på hästryggarna igen.
Anton tog sig dock knappt ner i vattnet med Mango då Mango inte riktigt litade på vad ryttaren på ryggen visste vad han höll på med :-P så vi bytte.
 
Med mig på ryggen kände Mango sig lite säkrare och klev snällt ner i vattnet. Maggie som har lite mer självförtroende tog med sig Anton ner i det blöta utan problem.
 
Sen kom vi till det där med att simma. Mango trodde han var flodhäst och tänkte fortsätta studsa på botten även om kropp och knopp kom under vattnet, sen kom han på att det inte var något bra idé och snabbade sig upp där han bottnade igen. Ett par försök till simning senare trampade han på fint och slapp vatten i öronen. Tokhästen.
 
Även Maggie var i och simmade flera gånger och fick även Anton att simma lite själv då han under en uppstigning till lite grundare vatten åkte av.
Plask sa det, ryttaren försvann under vattenytan och ponnyn travade in tills vattnet bara gick upp till knäna. Där vände hon och inväntade sin nu dyngsura ryttare :-P haha
Ska väl tillägga att detta var tredje gången Anton red, så en avramling var typ väntad ;-) 
 
Vi förväntade oss att vattnet skulle vara kallt efter dessa dagar med trist väder, men det var super skönt :-) 
 
Efter badet blev det att torka, packa ihop och rida hem.
Dock råkade jag tappa Maggie och hon tyckte det var väldigt roligt att vara lös. Hon verkade tycka att vi var alldeles för långsamma dessutom så hon började gå hem själv :-P 
Anton och jag promenerade hemåt med Mango på släp och fick höra av folk vi mötte att det gick en lös häst en bit framför oss (haha vi vet XP ) 
 
Ringde till dom där hemma och sa att ponnyn kanske kommer hem till hagen innan vi och att de då gärna fick vara så plats och möta henne.
 
Vi följde samma väg som vi kommit och såg på de fuktigaste ställena Maggies hovspår i riktning hemåt.
 
Halvvägs hemåt hittade vi i alla fall henne ståendes vid en hästhage. Hon vandrade lite fram och tillbaka på vägen medan hästarna i hagen galopperade runt och verkade ha väldigt kul åt att ha fått en åskådare.
 
Ingen skada skedd utan vi skrittade sedan bara hemåt som om inget hade hänt. Skönt med coola hästar ibland, även om det innebar en liten oplanerad promenad just idag.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela