Markarbete x4

Publicerad 2014-10-07 10:05:00 i Cereza, Donovan, Fresa, Haghäng, Zydansie,

Igår var en ledig dag från jobbet men full rulle ute hos hästarna.
 
Började med att verka Donovans hovar lite snabbt innan det blev dags för lite markarbete med hästarna.
 
Började med D. På med kapsonen och ut på ängen för att känna efter vad han kan sen innan då jag inte riktigt vet hans utbildnings nivå inom det akademiska.
 
Vi jobbade lite i skritt och gick även in på lite början till sluta. Är inte helt säker på om han gjort detta tidigare men efter lite guidning började han så smått komma på vad det var jag ville och gav mig ett par steg i varje varv.
 
Avslutade och hämtade nästa unghäst.
C var inte alls på humör och satte sig på tvären redan från första stund. Sa jag höger så gick hon garanterat åt vänster :-P 
Ingen höjdare. Lite som om vi pratar olika språk nu för tiden.
Har i alla fall nu bokat in oss på en kurs nästa helg för att se om vi kan laga vår relation igen.
 
Nästa på tur blev Zydansie.
Henne gick allt förvånansvärt bra med. Gick igenom det vi tränat på tidigare och även om det var länge sedan sist gav hon mig klockrena försök och rörelser i de olika skolorna i både skritt och trav.
Gjorde ett par galoppfattningar som hon tog i lite för hög form men annars helt okej.
 
Hennes pass höll väll bara på typ en kvar, behövdes inget mer när det flöt så bra. Ville inte påbörja något nytt just denna gång.
 
Sista hästen att jobba var Fresa.
Har ju inte gjort något med henne sen spiken i foten då jag ville avvakta ifall hon skulle ha ont i foten. Men under denna tid har hennes energiförråd runnit över.
Hon han varit överallt och ingenstans hela tiden. Tyckte det blev dags att hon skulle få göra ju med lite energi på ett kontrollerat sett (att dra runt i hagen som en galning verkar inte räcka för damen :-P ) 
 
Satte på tömkörningrsgjorden och gick ut på ängen. Kollade av skritten som var väldigt ivrig och hon ville inte riktigt slappna av.
Lät henne komma fram i trav och man kunde inte se det minsta tecken på någon öm hov så hon fick jobba på och efter ett tag kom första frustningen och steget blev längre och mer avslappnat.
 
Hon fick även göra ett par galoppfattningar i varje varv. Hon rörde sig ledigt genom hela kroppen och i det avslutande arbetet längde hon sig fint och tog ut steget ordentligt.
 
Mycket skönt att se henne så lugn och harmonisk igen. Var ett tag sedan sist. Får bli att aktivera henne igen nu när jag ser att hon inte känner av något i hoven. Ska bli kul att få komma igång med henne igen.
Inga fler bakslag nu tack för damen <3 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela