Träning

Publicerad 2014-10-14 12:35:20 i Ridhus, Zydansie,

 
07.00 satt jag uppsutten på Zydans rygg. Vi var snyggt uppklädda i reflexer nu när jakten är igång och vi skulle promenera till ridhuset för lite träning.
Man känner sig som en vandrande reflex så här års haha
 
Idag fokuserade vi oss på traven i största mån. Joggade runt på fyrkanten, stora volter och serpentiner. Inga konstigheter utan allt för att få ut formen och hitta en vägvinnande trav då hon gärna springer som en symaskin med frambenen och då glömmer av de där två där bak ;-) 
 
Att våga ta fram näsan och vinna mark är läskigt och väldigt jobbigt. Blir som att sitta på sirap när hon kommer närmare rätt.
Men oj vilken skillnad på häst. Hela hästen rörde sig mer och när jag tittade i spegeln såg hon så avslappnad och harmonisk ut i sin långa mjuka trav.
 
Allt nu handlar om att sätta en stadig grund. Inte för att Zydan inte kan lite skolor och så utan vi behöver styrkan för att sedan kunna klara resten i ett korrekt arbete utan spänning och sprattlande framben (även om dom charmar ganska många som ser henne) 
 
Zydansie gav verkligen allt från början till slut. Hon försökte hitta rätt även om det var jobbigt och försökte verkligen ta tag i det jag bad om. En sådan pärla <3 
 
Hon fick mycket beröm av tränaren som på dessa få gånger ser stor skillnad på häst. Hon har naturligt börjat böja haserna i sitt arbete som också är lite av ett kvitto på att styrkan och formen börjar ta sig väldigt bra.
Mycket kul att höra då detta inte är något vi fokuserat på ännu. Utan vi haft lite annat att komma igenom först.
 
Vi tog även lite galopp och även den har blivit mycket starkare av travarbetet även om den inte riktig är där ännu. Men underbart att både se och känna hur allt bara tickar på framåt från vecka till vecka 
 
Underbart! Måste bara tilllägga att jag har väldens bästa tränare som verkligen förstår mig och mina hästar och ser vad vi behöver <3 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela