Födelsedagsritt

Publicerad 2013-10-16 20:06:00 i Haghäng, Mango, Zydansie,

Vad är det för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är Mias födelsedag!
Hurra! Hurra! Hurra!

 

Klockan ringde upp mig på morgonen och det blev att gå upp, fixa i ordning sig och packa in sadel, träns och hundar i bilen.
Det där med att packa in sadel och träns glömdes tyvärr bort av ren trötthet XP så blev att vända med bilen och hämta grejerna igen.

Väl ute vid hagen mötes jag upp av Mia och Jesper. Mia och jag skulle nämligen ut på en Lång-födelsedag-ritt för att fira Mias födelsedag.  Jesper skulle vi sedan möta upp på hälften och få lite grillat =D

Vi tog Mango och Zydansie och lämnade Fresa och Cereza i hagen.
Vi hade en planerad ritt framför oss men självklart, som vanligt när det gäller Mia och mig blir inte vägen som den planerade utan vi rider lite sicksack runt och klättrar, galopperar och har allmänt en lekstund med hästarna. Så länge vi håller rätt kurs är det ju ingen panik ;)

Efter nästan två timmar kom vi fram till rast/badplatsen där vi möta Jesper som tänt grillen och dukat fram =) Vi sadlade av och gav våra hästar lite kraftfoder och vatten innan vi själva kunde sätta oss ner och äta de otroligt goda hamburgarna <3 Mums!

Zydansie passade på och lekte lite kurragömma XP
 

Med mätta magar av hamburgare och fika började klä på våra hästar igen och avslutade stoppet med att gå ner till vattnet och lät hästarna vada ut en bit innan vi påbörjade vår ridtur hemåt.
Nu lämnade vi hundarna med Jesper så de fick åka bil hem istället för att hänga med hästarna. Detta gjorde att vi hade ännu lite mer frihet.

 
 

Hästarna var pigga och glada och vi höll ett ganska högt tempo genom skogarna och tog oss hem på kortare tid än när vi red dit ;)
Hästarna var fortfarande pigga o glada när vi kom tillbaka till ahgen så vi avslutade med att gå ner till mina terränghinder och studsa ett varv innan vi avslutade på riktgit ;)

Zydan som ja hade en dressyrsadel på hade god bjudning mot de mindre hindren men visade tydligt att hon inte ville hoppa de högre. Och jag förstår henne, en dressyrsadel blir väldigt rak och hård i hoppning och de kan inte arbeta med ryggen över hindren som i en hoppsadel.
Så vi skuttade de små och hon sköte sig exemplariskt.
Mango hade fått ny energi och susade runt på ängen och hoppade som om ridturen precis hade börjat ;) en liten diskussion fick de vid ett av däckhindren men väl över det fanns inga tvivel kvar.

 

Nöjda och glada hästar och ryttare efter en underbar Födelsedagsritt =D

Mia fick sedan rulla iväg till sin dotters skola medans jag satte igång och verkade Mangos hovar. Välbehövligt och allt för länge sedan jag tog tag i dom, men nu är dom så fina så =)
Pappa kom ut och jag kunde även fixa till Cerezas hovar med lite hjälp att hålla henne.

De vuxna hästarna är ju lätt att bara binda upp vid verkning men det är inget jag riktigt vill göra med Cereza ännu, hon har ännu inte lärt sig balansera helt och hållet på tre ben och en bestämd dam som lätt kan hoppa bak på bakbenen och vända på en femöring utan problem om hon tycker saker och ting blir för jobbiga (mammas dotter XP hehe). I och med det vill ja inte binda upp henne med risk för att hon ska göra sig illa vid sina protester, lite mer träning först så blir även det en vardag sen.

 

Mia kom sedan tillbaka och nu var det dags för Mango att åka hem igen.
Dock inte utan stora protester =/ suck. Han skulle prompt inte gå in i transporten, och gick han väl in flög han ut igen ännu snabbare. Så efter lite om och men och en ganska stor diskussion gick han in, väntade, kom ut på signal och gick in igen så vi kunde sätta för bom och stänga luckan.

Lite lastträning på herrn så börjar han väll snart bete sig igen ;)

 

För att avsluta dena långa men underbara dag med hästarna gick far min och jag upp till ligghallen och öppnade halmbalarna som jag förvarat ihop lindade där inne.
Har väntat med att sprätta upp dom tills det blev lite kallare och nu när de varnar för snöblandat regn denna vecka så tyckte ja det passade bra att bädda lite mysigt för dom.

Damerna var väldans tveksamma först till all halm och att gå in när det såg så kontigt ut men efter att ha lett in Fresa ett par gånger började de gå in och utforska själva.
När Zydansie blev ensam i ligghallen efter en stund tog hon tillfälle i akt och la sig och rullade. Hon upprepade sitt resande ,byte av sida och tok rull fler gånger om till Fresa kom in i ligghallen igen och då tappade hon tråden och gick ut i stället XP

 
 

Så himla kul att se dom så nöjda över att fått upphalmat hos sig =)

Mörkret började sen falla och det blev dags att rulla hemåt. Trött och mör i kroppen är jag efter en underbar men lång och krävande dag, men ja undrar ja hur det känns imorgon hehe men det är morgondagens bekymmer XP

Kommentarer

Postat av: Stella

Publicerad 2013-10-17 06:55:07

Gud vad mysigt det låter, det förtjänade ni båda! <3

Postat av: Sandra SG

Publicerad 2013-10-20 13:17:35

så fina pollar!

Svar: Tackar :-)
Elin Eriksson

Postat av: Mia

Publicerad 2013-10-22 14:55:26

Tusen tack för en fantastisk födelsedag. Den kommer jag aldrig att glömma :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela