Dressyr på de röda

Publicerad 2014-01-25 17:13:15 i Fresa, Mango, Zydansie,

Igår hade jag och Mia bestämt en ”dressyr-date” med våra snygga dressyrhästar ;)

Vi slog på stort och lindade upp våra hästar och sadlade på med dressyrsadlar, Mia slog till och med på ännu större och valde att dressyra på kandarstången.

Vi red iväg en bra bit genom lite skog som framskrittning innan vi kom fram till planerad snötäckt äng. Red fram lite i trav och galopp.

Zydan var väldigt pigg men riktade inte riktigt sin energi åt det håll jag ville utan tyckte bara hon kunde springa på utan att ta i. Jobba är ju jobbigt!
Vi jobbade vidare och stundtals vart hon mycket fin i både traven och galoppen även då hon inte riktigt orkar hålla i under någon längre stund. Men lite i taget så är vi snart där vi vill ;)

Tittade till Mia och de såg ut och kommit igång rätt bra även då Mango inte heller verkade vilja lägga all energi på rätt saker hela tiden.
Kameran åkte fram och vi knäppte lite kort på varandra. Dock är jag en värdelös fotograf och lyckades inte få ett enda fint kort i rätt tillfälle under deras galopparbete, ne usch varför kan inte kameran fixa sådant själv.

Tyckte dom var fina tillsammans och sen blev det vår tur och nu tyckte Zydan att ja var lite väl jobbig som bad om mer jobb XP
Men stundtals valde hon att ta i och Mia fick ett par fina bilder på oss också

 
mitt lilla krutpaket ;P

Vi red tillbaka till hagen där Fresa väntade på oss. På vägen blev vi uppmötta av Elise (Mias dotter) på en lånad häst från deras stall.
Väl i hagen fick Zydan gå in och äta lite medans jag plockade ut Fresa för en liten uteritt. Mia som nu var nätt och jämnt sönder frusen red tillbaka till stallet för att få upp värmen med mockning mm. Jag och Elise red en jätte mysig runda i blåsten

Våra små hästar tävlade under hela rundan. Hennes ponny som inte tog så långa steg fick hela tiden trava ifatt då Fresa skrittade ifrån honom, och varje gång han kom travandes ökade hon ännu mer för att han inte skulle få komma ikapp ;P sötdjuren

Underbar tur med mycket trevligt sällskap <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela