Lite för kul på vått underlag

Publicerad 2014-10-10 11:40:26 i Donovan, Zydansie,

Här om dagen var Mia och jag ute och red. Hon på Zydan och jag på Donovan.
 
Vi värmde upp genom lite skogspromenad innan vi gick ut på en äng där vi gick upp lite i gångarter.
 
Idag var första gången jag red Donovan på bett. Har bara haft repgrimma de andra gångerna men ägarna vill att han ska kunna gå på båda.
Han har gått med bett i munnen förut men inte jätte många gånger. Valde då att ha både träns och repgrimma ifall han skulle misstycka om bettet så kunde jag lätt släppa det och bara använda grimman.
 
Började med att känna hur han reagerade för tryck och formgivning på volt. Han lyssnar så fint så kroppen så att bettet satt där gjorde ingen större skillnad. Mycket duktig.
 
Jobbade även lite trav. Rakt fram och på volt.
Tog sedan hjälp av Mia för att rulla igång i galopp utan större konstigheter.
Zydan fattade en fin galopp och Donovan följde fast i en liten bockig start hehe men var bara att lyfta upp huvudet och be om lite mer framåt så hittade han snart en lugn och taktfast galopp efter Zydan.
 
Vi galopperade isär lite och Zydan såg sin chans och busa. Hon ökade tempot och började små bocka med Mia, då det var blött i marken kunde inte Mia säga ifrån på skarpen med risk för att Zydan skulle tappa fästet.
 
Dock var hon ju ändå tvungen att göra något så försökte minska tempot vilket resulterade i att Zydan blev tvär och tog ett större bocksprång som råkade sluta med att hon i landningen halkade och tappade balansen så att även Mia tappade sin balans och slungades av.
 
Zydan backade undan när hon såg att Mia ramlade ner snett framför henne men stannade och väntade på sin ryttare som nu satt där på marken.
 
Fick stopp på Donovan en bit ifrån för att inte uppröra Zydan då hon inte riktigt gillar när Donovan är för nära.
Mia tappade andan och gjorde illa tummen så hoppade upp igen och vi tog en klätter tur i skogen som avslutning.
 
Hästarna skötte sig fint men Mia kände av fallet mer och mer.
Det hela har nu resulterat i hjärnskakning, stukad tumme och ömma muskler i nacke, axlar ner i rygg.
Allt för att det blev lite för kul en stund på blött underlag. 
 
Men Mia är uppvilad och känner sig bättre och en ny tur är bokad ;-) olyckor händer så lätt men vi hade i övrigt en super trevlig tur med underbart väder och hästar <3 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela