Unghäst hoppning

Publicerad 2014-10-05 21:04:00 i Cereza, Donovan, Ridhus,

Efter ett 11,5h pass på jobbet igår fick jag med mig min goda vän Anton ut till hästarna.
I skymningen traskade vi ut i hagen och hämtade Cereza och Donovan. 
 
Hade bokat ridhuset i förväg för lite löshoppning med de unga tokarna.
Väl framme fick de vandra runt lösa medan vi tvåbenta bar fram hindermaterialet.
De fick sedan jogga över lite bommar tillsammans då jag inte viste hur D skulle reagera, om han gjort något liknande eller ej. Kändes då säkrare att låta han se allt med C som guide.
 
Allt var lugnt och de tog det hela med ro, så plockade in D till mitten där Anton stod med honom medan jag la upp hindren ett efter ett till C.
 
Hon kom ihåg hur hon skulle göra även om det gått en hel sommar utan någon löshoppning eller liknande i ridhuset för henne. Ville komma lite väl nära till en början men tror hon mest kände in avstånd och hindertyp för väl varm i kläderna så tog hon det med lätthet med fina språng.
 
Ett par hopp i varje varv fick räcka då det var så länge sedan sist och ville bara att hon skulle få leka av sig lite utan större krav (och helst utan träningsverk då det kan verka negativt nu vill en början) 
 
Sedan fick D komma ut på banan igen. Efter lite bommar igen fick han ett par kryss som sedan blev små räcken och en liten oxer.
Jätte flutiga hinder till en sådan stor häst men helt lagom för dagen då han hade mycket annat att koncentrera sig på då det var ett helt nytt ställe för honom.
 
När han studsat lite i bägge varv och började förstå hur allt gick till och började ta allt helt avslappnat utan några konstigheter avslutade vi.
 
Två mycket nöjda unghästar fick sedan komma hem till hagen.
Mycket roligt och intressant att studera dessa två olika individer i sin träning och hur snabbt de snappar upp saker och ting.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela